Strojna oprema
18.04.2008 10:29
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Verbatimovi novi 2,5-palčni in 3,5-palčni prenosni trdi diski


2,5-palčni trdi disk

Verbatim, priznani proizvajalec CD, DVD oz. BD medijev, je predstavil trda diska visokih zmogljivosti, ki ju odlikuje majhnost, velika kapaciteta ter hiter prenos podatkov. Pri Verbatimu so poudarek naredili na izgledu, saj sta oba omenjena diska sodobno in privlačno oblikovana.

Manjši, 2,5-palčni disk je velikosti dlani in primeren za prenašanje podatkov na službenih potovanjih, počitnicah ali terenskem delu. Zmogljivost je odvisna od modela, na voljo pa so zmogljivosti 120, 160, 250 in 320 GB. Poleg majhnosti ga odlikuje izjemna priročnost, saj disk ne potrebuje dodatnega napajanja, temveč napajanje in prenos podatkov potekata preko enega USB kabla. Za svoje delovanje ne potrebuje namestitve programske opreme oziroma gonilnika, kar je še posebej dobrodošlo v primeru prenašanja podatkov na več računalnikov. Glede na navedene lastnosti za disk velja ”shrani in odnesi”, saj pri svojih 150 gramih ponuja zmogljivost in prenosljivost v enem paketu. Pri Verbatimu so poskrbeli tudi za dodatno varnost, saj je priložen paket programske opreme” Nero BACKITUP 2”, ki vam bo v pomoč pri ustvarjanju varnostnih kopij pomembnih datotek in map, bodisi na osebnem ali prenosnem računalniku.


3,5-palčni trdi disk

Večji in zmogljivejši iz serije, 3,5-palčni trdi disk, je na voljo s kapacitetama 500 ter 750 GB in ima možnost priklopa na računalnik prek priključka USB 2,0 ali Firewire. Disk se vrti s 7.200 vrtljaji na minuto in ga napaja AC napajalnik. Možno je shranjevanje tisočih fotografij, video posnetkov, MP3 skladb in ostalih datotek. Verbatimov 3,5-palčni trdi disk omogoča visoko kakovostno delovanje, nudi veliko prostora za shranjevanje in je primeren tako za domačo kot tudi za poklicno rabo.
Priložen program ”BounceBack Express Backup” samodejno ustvarja in shranjuje varnostne kopije, ima obširne nastavitve ter ponuja še veliko funkcij.

Oba diska sta že na prodajnih policah, maloprodajna cena za 2,5-palčni disk (160 GB) je 84 €, za 3,5-palčni (500 GB) pa bomo odšteli 157,99 evrov.


Prijavi napako v članku