Računalništvo, telefonija
26.06.2011 16:25

Deli z drugimi:

Share

Več kot milijarda obiskovalcev spletnih strani Google

Čeprav so spletne strani Googla zabeležile največ obiskovalcev, pa so spletni uporabniki v maju,  večino časa preživeli na družbeni mreži Facebook.
Čeprav so spletne strani Googla zabeležile največ obiskovalcev, pa so spletni uporabniki v maju, večino časa preživeli na družbeni mreži Facebook.

Spletne strani giganta Google, so v mesecu maju zabeležile kar milijardo obiskovalcev, kar je prvič v zgodovini interneta, da bi strani določenega podjetja mesečno obiskalo toliko uporabnikov.

Sodeč po podatkih, ki jih je zbralo podjetje ComScore, se je število obiskovalcev spletnih strani Google glede na lanski maj, povečalo za kar 8,4 odstotke in sicer iz 931 milijonov obiskovalcev na nekaj več kot milijardo, oziroma natančneje na 1.009.699.000. Najboljše rezultate Google dosega v Indiji in Južni Afriki, kjer Google obvladuje 14,3 oziroma 13,5 odstotni delež vseh uporabnikov interneta, medtem ko je najšibkejši na trgih Južne Koreje in Kitajske, kjer obvladuje le skromnih 0,7 oziroma 0,8 odstotkov celotnega svetovnega prebivalstva.

Na drugem mestu je pristal Microsoft, z 905 milijoni obiskovalcev v mesecu maju, kar je za 15% več kot leto prej, medtem ko je Facebook s 715 milijoni in 30% rastjo glede na lansko leto, pristal na tretjem mestu. Yahoo se je znašel še-le na četrtem mestu, z 689 milijoni mesečnih obiskovalcev, kar je za 10,8% več kot pred enim letom. Čeprav je Google zabeležil največ obiskovalcev, pa so uporabniki v maju največ časa preživeli na spletnih straneh Facebooka in sicer 250 milijard minut, medtem ko na Googlovih le 200 milijard minut ter na Microsoftovih 204 milijarde.


Prijavi napako v članku