Računalništvo, telefonija
18.02.2020 11:33
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Več kot 120 novih iger za Google Stadia

Storitev Google Stadia naj bi bila kmalu bogatejša za številne nove igre!
Storitev Google Stadia naj bi bila kmalu bogatejša za številne nove igre!

Konec novembra je podjetje Google v 14 izbranih državah ponudilo platformo za pretakanje iger Stadia. Nova storitev je na voljo povsem brezplačno, vendar z določenimi omejitvami. Različica Pro nove storitve podjetja Google je plačljiva, in sicer 9,99 evra mesečno oziroma 129 evrov za tako imenovan Founder’s Edition paket. Igričarski paket Founder’s Edition vsebuje napravo Chromecast Ultra za pretakanje visokoločljivih 4K in HDR vsebin, omejeno različico igralnega ploščka Night Blue, trimesečno naročnino na storitev Stadia Pro, trimesečno naročnino za prijatelja (Buddy Pass) in večjo svobodo pri izbiri uporabniškega imena.

Nad Googlovo težko pričakovano platformo za pretakanje iger Stadia pa niso navdušeni vsi ljubitelji iger. Največja težava je seveda zaostajanje slike za dejanskim dogajanjem, kot na primer v igrah Destiny in Red Dead Redemption 2. Te težave so toliko bolj očitne, v kolikor ne uporabljate žične povezave za dostop do svetovnega spleta. Ločljivost 4K pa je trenutno podprta izključno za Chromecast Ultra, v Chromu pa je ločljivost omejena na 1080p. Ker naj bi Google te težave počasi odpravil, je ljubiteljem iger napovedal prihod bogate palete novih naslovov.

V teku letošnjega leta naj bi Google za uporabnike Stadie pripravil kar 120 novih iger. Poleg tega jim bo računalniški gigant omogočil tudi igranje iger v ločljivosti 4K, a bo ta možnost po vsej verjetnosti le za naročnike. Podrobnejše načrte o nadaljnjem razvoju igričarske storitve Stadia naj bi podjetje Google razkrilo v prihodnjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku