Računalništvo, telefonija
15.02.2017 13:59
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V zapor zaradi uporabe telefona na letalu

V zapor zaradi uporabe telefona na letalu
V zapor zaradi uporabe telefona na letalu

Zaradi bojazni, da bi s svojim delovanjem lahko povzročale motnje v delovanju elektronskih sistemov na letalu, mobilnih naprav, kot so pametni telefoni ter tablični in prenosniki računalniki, dalj časa ni bilo dovoljeno uporabljati med vzletanjem in pristajanjem. Čeprav je pri mnogih letalskih družbah to še vedno prepovedno, se potniki na prepoved enostavno požvižgajo. Če pa nameravate potovati na Kitajsko, vam priporočamo, da se te prepovedi držite, saj boste v nasprotnem primeru lahko kaj hitro končali v zaporu.

V začetku januarja so namreč kitajske oblasti zaradi kršenja prepovedi uporabe mobilnih naprav na letalu kaznovale kar tri potnike, pri čemer sta dve osebi za zapahi preživeli pet dni, ena pa tri dni. Neka ženska je morala v zapor za pet dni zgolj zaradi tega, ker ni želela ugasniti telefona, neimenovani moški pa je preživel pet dni v zaporu, ker je med vzletom in pristankom letala na telefonu poslušal glasbo. Vse tri kaznovane potnike je poleg zaporne kazni doletela tudi denarna globa, ki so jo morali plačati pred odhodom na prostost.

Na Kitajskem vas torej zaradi uporabe mobilne naprave na letalu lahko doletita zaporna kazen in denarna kazen do 6.800 evrov. V kitajskem letalskem prometu sicer večinoma velja prepoved uporabe vseh mobilnih naprav vse dokler letalo ne preseže 3.000 metrov nadmorske višine. Če boste torej kdaj uporabljali kitajsko letalo na kitajskih tleh, vam priporočamo, da mobilno napravo enostavno izključite in jo pustite izključeno kar celotno potovanje. Na kitajskem ozemlju namreč ni dovoljena niti uporaba mobilnih naprav v letalskem načinu.


Prijavi napako v članku