Digitalizacija
Poslovne rešitve
21.11.2022 10:00
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uvedba digitalne inventure, ki skrajša čas popisa osnovnih sredstev

Vsaki organizaciji, naj bo to javna institucija ali podjetij, je cilj, da popis osnovnih sredstev naredi hitro in enostavno, brez dodatnih izobraževanj in velikih investicij v novo programsko opremo.

Popis osnovnih sredstev brez črtnih kod kot sam postopek ni enostavno opravilo, saj se velikokrat zgodi, da se popis ne ujema s papirno dokumentacijo, hkrati pa je časovno zamudno opravilo. Uvedba digitalnega popisa osnovnih sredstev s programom ACS vam ponuja hitro in enostavno rešitev brez kupa papirjev in napak pri popisu.

Uvedba programa AssetCodeScan (ACS) za hitrejši in enostavnejši popis osnovnih sredstev ter ostale

AssetCodeScan vam zagotavlja hiter in natančen popis osnovnih sredstev na lokacijah, stroškovnih mestih ali serijskih številkah. Pred popisov vas čaka še označevanje osnovnih sredstev z nalepkami za osnovna sredstva (in črtnimi kodami), ki so obstojne in zdržijo tudi več desetletij.

Za branje črtnih kod boste potrebovali enega od srednje zmogljivih mobilnih terminalov (Zebra MC2200, Urovo DT50), na katerega si pred začetkom popisa prenesete datoteko s seznamom osnovnih sredstev, ki jo enostavno izvozite iz računovodskega programa.

Pred popisom je koristno čtivo za vsakega popisovalca oz. komisijo popisa osnovnih sredstev Pravilnik o popisu osnovnih sredstev. Podjetja morajo v skladu z zakonom namreč sprejeti notranji akt o popisu npr. Pravilnik o popisu, v katerem se določi, kako in kdaj se opravi popis ter kako in kdaj se uskladi knjiženo stanje z dejanskim.

Katere so prednosti digitalizacije procesa popisa osnovnih sredstev?

  • Večja zanesljivost popisa – izognitev napakam pri štetju ali pri identifikaciji osnovnega sredstva
  • Hitrejši in enostavnejši popis, prihranek časa in denarja
  • Vsi podatki so na enem mestu (v programu na terminalu)
  • Možnost primerjave (viškov, mankov, sprememb lokacij, stroškovnih mest),
  • Enostavna povezava z računovodskimi programi
  • Zajem fotografije osnovnih sredstev
  • Možnost fotografiranja osnovnih sredstev a ni to isto kot vrstica prej?
  • Pregled zgodovine popisa osnovnih sredstev

Program AssetCodeScan in mobilni terminali kot paket rešitve za popis osnovnih sredstev

Program AssetCodeScan vam omogoča uvoz datotek s podatki – datoteka z lokacijami in datoteka s sredstvi, upravljanje z lokacijami osnovnih sredstev in upravljanje z osnovnimi sredstvi. V kolikor je to potrebno, podjetje Info-kod ponuja tudi nadgradnjo programa in prilagoditev vašim specifičnim poslovnim potrebam.

V nadaljevanju vam predstavljamo še dva terminala, ki sta kot nalašč za popis osnovnih sredstev.

Zebra MC2200 deluje na operacijskem sistemu Android 10, z možnostjo nadgradnje na Android 11. Odporen na prah, vodo, padce, celo na beton in normalno deluje tudi na mrazu ter ima vgrajen zaslon na dotik s Corning® Gorilla® Glass, ki varuje tudi najbolj občutljive dele naprave. Standardna baterija zadostuje za dve delovni izmeni, saj zdrži skupno do 16,5 ur. Zebra MC2200 omogoča skeniranje 1D in 2D črtnih kod ter hitro povezljivost preko Bluetooth 5.0

Urovo DT50 je zmogljiv 5,7-palčni mobilni terminal, ki ponuja “vse v enem”. Za hitro in zanesljivo delovanje skrbi procesor Snapdragon 660 s hitrostjo 2,2 Ghz in spominom 4/64 GB, ki ima možnost razširitve z SD kartico. Mobilni terminal je modernega dizajna in ergonomičen za uporabo.

Za več informacij glede popisa osnovnih sredstev se obrnite na podjetje Info-kod d.o.o.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Zebra MC2200 Zebra Systems

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INFO-KOD d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INFO-KOD d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

info-kod logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INFO-KOD d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več