Igre
27.08.2008 08:13
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ustvarjalci iger razočarani nad “igričarskimi” univerzami

Velika Britanija ima veliko in razvito igričarsko industrijo. Takšna industrija potrebuje vseskozi pritok novih in svežih idej v obliki novih kandidatov za delovna mesta. Britanske specializirane univerze in tečaji, ki naj bi izobraževale nadobudne ter obetajoče nove kadre ustvarjalcev novih iger, pa so bile s strani industrije pred kratkim deležne strogih kritik.

Številna najboljša podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo video iger, so izrazila nezadovoljstvo nad stopnjo izobrazbe, ki so jo deležni udeleženci teh tečajev. Diplome, ki jih te plačljive univerze izstavljajo, naj ne bi imele nikakršne vrednosti, saj pridobljena znanja v resničnem življenju preprosto ne zadoščajo.

Kot je izjavil Jamie MacDonald, podpredsednik podjetja Sony Computer Entertainment Worldwide Studios Europe, se ne spominja več, kdaj so zaposlili kakšnega diplomanta tovrstne univerze. Kljub temu se je število teh diplomantov v zadnjih letih podvojilo.

Vodilni igričarskih razvojnih podjetij trdijo, da te univerze svoje študente premalo poglobijo v področja, kot so računalništvo, matematika, umetnost in računalniška animacija. Dokler teh predmetov ne bodo dodatno izpilili, bodo žal ostali na cesti.


Prijavi napako v članku