Računalništvo, telefonija
31.03.2019 06:06
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

UPS z dronom prvič uspešno dostavil pošiljko

Dostava paketov z droni je v Združenih državah Amerike postala že nekaj povsem običajnega.
Dostava paketov z droni je v Združenih državah Amerike postala že nekaj povsem običajnega.

Poplava dronov in naraščajoča priljubljenost sta že zdavnaj nakazali, kam se bo razvoj nadaljeval. Nedavno pa se je na področju dronov zgodil nov pomemben mejnik, saj je podjetje UPS bolnišnici WakeMed v Raleighu v Severni Karolini z njim dostavilo prvo pošiljko. Za ta projekt se je podjetje UPS povezalo z družbo Matternet, ki že dlje časa proizvaja brezpilotne brezpilotne drone in je še posebno aktivna v Švici.

Podvig podjetje UPS je nedvomno pomemben mejnik za letalstvo brez posadke v Združenih državah Amerike. Dostava paketov z droni bo namreč pomagala preprečiti dodatne zastoje v prometu in povečati učinkovitost pri zagotavljanju medicinske in druge opreme, hkrati pa bo pomenila nižje stroške in predvsem izboljšanje standardov za paciente. Podjetje UPS bo drone prej ali slej seveda pričelo uporabljati tudi za dostavo paketov končnim uporabnikom.

Dostavni leteči dron lahko prenaša tovore do 2,3 kilogramov na razdaljo do 20 kilometrov. Podjejte UPS obljublja dostavo v največ enem dnevu, kar pomeni, da bo lahko z droni dostavljalo tudi hitro pokvarljiva živila in druge izdelke, ki morajo biti dostavljeni v najkrajšem možnem času. S tem pa bodo seveda veliko pridobili tudi končni kupci, saj jim na naročeno blago ne bo več treba čakati po več dni ali v nekaterih primerih celo več tednov.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35