Računalništvo, telefonija
20.07.2020 07:51

Deli z drugimi:

Share

Tudi čustveniki praznujejo svoj svetovni dan!

Svetovni praznik čustvenikov praznujemo od 17. julija 2014.
Svetovni praznik čustvenikov praznujemo od 17. julija 2014.

Tudi našim starim staršem so “emojiji” oziroma čustvenčki vredni več kot 1.000 besed, zato imajo tudi ti svoj svetovni dan. Da, prav ste prebrali. Tudi čustvenčki imajo svoj praznik in mi se veselimo z njimi, saj smo ljudje zelo intenzivni uporabniki teh simpatičnih simbolov, ki so del praktično vse digitalne komunikacije.

Čustvenčki so bili prvič predstavljeni na japonskih telefonih leta 1997, dejansko priljubljeni pa so postali šele po letu 2010. Po zadnjih ocenah bi naj v letu 2020 bilo v “obtoku” skoraj 3.304 čustvenčkov. Vse aplikacije in platforme ne ponujajo vseh, zato nas lahko vsake toliko časa kakšen tudi preseneti, ko recimo nismo navajeni in nam prijatelj pošlje izvenzemeljske čustvenčke, tematske čustvenčke, in še mnogo več.

Svetovni dan čustvenikov praznujemo od 17. julija 2014, ob tej priložnosti pa so nas pri podjetju Google razveselili z novico, da bodo v okviru prihajajočega mobilnega operacijskega sistema Android 11 uporabnikom ponudili v uporabo kar 117 novih čustvenikov. Nekateri izmed njih so bili pripravljeni z namenom, da jih lahko uporabljamo v temnem načinu delovanja, drugi so zabavni, nekateri pa so le dobili sodobnejši obliko. Več informacij o čustvenikih pa si lahko preberete na spletni povezavi https://emojipedia.org/.


Prijavi napako v članku