Računalništvo, telefonija
05.04.2017 07:45
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tu je seznam najboljših protivirusnih rešitev za Windows 7!

Najboljšo zaščito pred zlonamernimi kodami za Windows 7 ponujajo protivirusne rešitve BitDefender, Kaspersky Lab, Symantec in Trend Micro!
Najboljšo zaščito pred zlonamernimi kodami za Windows 7 ponujajo protivirusne rešitve BitDefender, Kaspersky Lab, Symantec in Trend Micro!

Ker na svetovnem spletu mrgoli škodljivih programskih kod za operacijske sisteme Windows, je zanje na voljo bogata paleta protivirusnih rešitev. Ker pa vse zaščitne programske opreme ne ponujajo enake stopnje zaščite, so se strokovnjaki neodvisne raziskovalne agencije AV-TEST odločili, da jih postavijo na preizkus. Ti so pod drobnogled vzeli najbolj priljubljene protivirusne rešitve in preizkusili njihovo učinkovitost v okviru operacijskega sistema Windows 7, ki je trenutno še vedno zdaleč najbolj priljubljen operacijski sistem med uporabniki osebnih računalnikov.

Strokovnjaki neodvisne raziskovalne agencije AV-TEST so preizkusili kar 19 protivirusnih rešitev, pri čemer je bilo za ocenjevanje na voljo do 18 točk v treh kategorijah, in sicer zaščita, zmogljivost in uporabnost (vsaka po šest točk). Za izvedbo preizkusa so strokovnjaki skupno uporabili 11.500 različnih škodljivih programskih kod, ki so bile »skrite« v približno 1,3 milijona datotek. Kot osnovo pa so strokovnjaki agencije AV-TEST kot že omejeno vzeli operacijski sistem Windows 7.

Omenjeni test je pokazal, da so največje število možnih točk (skupno 18) prejele kar štiri protivirusne rešitve, in sicer BitDefender, Kaspersky Lab, Symantec in Trend Micro, kar pomeni, da svoje poslanstvo opravljajo več kot z odliko. Preostale protivirusne rešitve pa so skupno zbrale med 13 in 17,5 točk. Najmanjše število točk pa je zbrala protivirusna rešitev Comodo (Internet Security Premium), ki je v kategoriji zaščite prejela štiri točke, v kategoriji zmogljivost zgolj tri točka in v kategoriji uporabnosti šest točk, kar je tudi največje število točk.

Naj tu kot zanimivost še dodamo, da se je Microsoftova brezplačna protivirusna rešitev Security Essentials v preizkusu izkazala več kot odlično, saj je skupno prejela 16,5 točk, in sicer v 5,5 točk v kategoriji zaščite, pet točk v kategoriji zmogljivost in šest točk v kategoriji uporabnosti. Protivirusna rešitev Security Essentials podjetja Microsoft se je v praksi izkazala za primerljivo s precej bolj uveljavljenimi protivirusnimi rešitvami, kot so Avast , Avira in AVG.


Prijavi napako v članku