Računalništvo, telefonija
25.10.2010 16:44

Deli z drugimi:

Share

Trio računalnikov Lenovo ThinkCentre za večjo produktivnost

Podjetje Lenovo je predstavilo tri nove modele namiznih računalnikov ThinkCentre. Trojica M70z, M75e ter M80 je namenjena večjim poslovnim okoljem in ponuja vrsto naprednih tehnologij za višjo produktivnost zaposlenih. Računalniki so lahko opremljeni s procesorji Intel Core i3/i5/i7 ali AMD Phenom II, premorejo pa podporo za prikaz slike na več zaslonih. Odlikujejo jih hiter vklop in napredne možnosti spletnih videokonferenc.
Trio računalnikov Lenovo ThinkCentre za večjo produktivnost
Trio računalnikov Lenovo ThinkCentre za večjo produktivnost

Namizni računalnik Lenovo ThinkCentre M70z v sebi združuje stil, zmogljivosti in številne funkcionalnosti. Sestavljen po konceptu vse-v-enem, je vgrajen v ohišje 19-palčnega monitorja, pri Lenovu pa so ga še dodatno optimizirali za poslovno rabo. Tako je za delo pripravljen že dobrih 30 sekund po vklopu, hitro obdelavo poslovnih podatkov pa zagotavlja zmogljiva konfiguracija v navezi s procesorji Intel Core i3 ali i5.

M70z uporabnikom ponuja žično in brezžično možnost povezovanja v omrežje podjetja ter omogoča čisto delovno mesto brez zmešnjave s kabli. Stilski poslovni računalnik ima v ohišje zaslona vgrajeno tudi spletno kamero visoke ločljivosti, opremljen pa je s predvajalnikom DVD in grafičnim vmesnikom DisplayPort za priklop dodatnih zaslonov visoke ločljivosti. Uporabniki lahko naročijo tudi različico računalnika z na dotik občutljivim zaslonom, ki v kombinaciji s programsko opremo Lenovo Simple Tap še izboljša uporabniško izkušnjo ter pohitri delo z računalnikom. M70z je tudi okolju prijazen računalnik, saj premore več naprednih rešitev za upravljanje in varčevanje z energijo, ki poslovnim uporabnikom v letu dni omogočajo prihranke električne energije v višini okoli 50 evrov na računalnik. Računalnik sestavlja skoraj 50 odstotkov recikliranih materialov, premore pa številne certifikate ustreznosti z okoljevarstveno naravnanostjo kot so TCO Certified Edge, EPEAT Gold, Energy Star 5.0 ter GreenGuard.

Računalnika ThinkCentre M75e ter M80 razširjata namizno ponudbo na področju računalnikov v obliki stolpa ali kompaktnega ohišja. Sta izredno prilagodljiva, tako glede zmogljivosti kot tudi cene. V računalnike ThinkCentre M75e so vgrajeni procesorji AMD Athlon II ali Phenom II, ki omogočajo zagon v okoli 30 sekundah, glede na vgrajeno grafično rešitev pa podpirajo prikaz slike na dveh do štirih zaslonih. Med vrsto možnosti za upravljavce računalnikov je tudi možnost zaklepa vmesnikov USB v varnostne namene. Modeli ThinkCentre M80 so opremljeni z najnovejšimi procesorji Intel Core i3, i5 ali i7, gigabitno mrežno kartico ter DVD zapisovalnikom. Vsi namizni računalniki s svojo porabo kljub visokim zmogljivostim dosegajo specifikacije standarda Energy Star 5.0.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku