Računalništvo, telefonija
01.09.2011 14:48

Deli z drugimi:

Share

Tri dimenzije na nosu

Tridimenzionalni posnetki kjerkoli si jih zaželimo!
Tridimenzionalni posnetki kjerkoli si jih zaželimo!

V svetu treh razsežnosti je pravzaprav nekoliko nenavadno, da si slike in filmske posnetke še vedno ogledujemo le v dveh dimenzijah. To je inženirje podjetja Sony spodbudilo k pripravi namenskih večpredstavnostnih očal. Tu gre za večpredstavnostna očala Sony HMZ-T1, ki so namenjena kakovostnemu predvajanju tridimenzionalnih vsebin na zasebnem zaslonu. Ta gledalca v trenutku popeljejo v čudovit svet 3D učinkov.

Tridimenzionalna večpredstavnostna očala podjetja Sony so namreč opremljena z dvema kakovostnima zaslonoma HD OLED, ki lahko slike izrisujeta z ločljivostjo do 1.280 × 720 točk (visokoločljivi format 720p). Za predvajanje ušesu prijazne glasbe je na voljo kar šestkanalni zvočniški sistem z izvrstnim prostorskim zvokom (surround). Piko na i dajeta še futuristična oblika in modra led dioda na zunanji strani ohišja.

Tridimenzionalna večpredstavnostna očala Sony HMZ-T1 dajejo gledalcu občutek, kot da bi sliko spremljal na oddaljenem zaslonu na razdalji do 1.900 centimetrov. Za priklop na zunanjo video napravo zadošča kabel HDMI. To pomeni, da nanje lahko priključimo bogato paleto prenosnih naprav, kot so predvajalniki Blu-Ray, igralne konzole, večpredstavnostni predvajalniki in še mnogo več. Za nameček bo na voljo še žiroskop. To bo odprlo povsem novo dimenzijo igranju računalniških iger, saj se bo z obračanjem in premikanjem glave spreminjalo vidno polje v igri.

Najlepše pri vsem tem je to, da bodo tridimenzionalna večpredstavnostna očala Sony HMZ-T1 kmalu zašla na prodajne police trgovin. Te bodo sprva žal na voljo le na Daljnem vzhodu. Zanje bo potrebno v prosti prodaji odšteti okoli preračunanih 550 evrov. Na svetovnem spletu se sicer šušlja, da naj bi tridimenzionalna večpredstavnostna očala Sony HMZ-T1 kmalu zašla še na Staro celino. Upajmo, da še k nam.


Prijavi napako v članku