Telefonija
15.02.2007 10:03
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Toshiba in Vodafone bosta nudila 3G povezavo

Toshiba je oznanila prvi tablični računalnik z integrirano WWAN tehnologijo. Z podjetjem Vodafone v Evropi so podpisali sporazum, da bodo v Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji in Portugalski integrirali 3G in širokopasovne 3G (HSDPA) zmožnosti v svojo linijo Portege M400-3G. Vdelan 3G in širokopasovni 3G dostop do operaterjevega omrežja v M400-3G bo omogočil uporabnikom, da se povežejo s svojo elektronsko pošto, internetom in podatkovnimi mrežami – vse to brez uporabe dodatne PC kartice, kar bo občutno poenostavilo povezovanje in nudilo dostop do kritičnih poslovnih podatkov kadarkoli in (skoraj) kjerkoli v Evropi.
Hitrost povezave je s tema tehnologijama občutno večja kot doslej – vse tja do 1.4Mb na sekundo k uporabniku in 400Kb na sekundo od uporabnika. Če se uporabnik nahaja v kraju brez dostopa do širokopasovnega 3G, omrežje avtomatično preklopi na 3G oziroma GPRS, tako da četudi vse ostalo zataji, ima uporabnik še vedno dostop do podatkov preko GPRS.
HSDPA (“High-Speed Downlink Packet Access”) je nadgradnja obstoječih 3G omrežij, ki so bili v Evropi zgrajeni na temeljih UMTS-a. Z HSDPA nadgrajena G3 omrežja bi naj doselga tudi 3 do 4 X hitrosti UMTS-a. Nova tehnologija prav tako zmanjša omrežne latence, kar še dodatno pospeši brskanje po spletu preko HTTP-ja. Skupaj z večjo pokritostjo in izboljšano kvaliteto bi moral biti končni rezultat ta, da so uporabniki še bolj zadovoljni, omrežje pa bi moralo prenesti ob najbolj kritičnih trenutkih dneva še večjo obremenitost.

V drobovju Portege M400 tabličnih računalnikov se drugače skrivajo Intel Centrino Duo procesorji, trdi diski do kapacitete 100GB in seveda podporo za Toshiba RAID-1 tehnologijo, ki z samodejnimi varnostnimi kopijami varuje uporabnikove podatke. Že kot taki so ti tablični PC-ji kot nalašč za integracijo z 3G tehnologijo prenosa, saj velika večina njihovih uporabnikov potrebuje dostop do podatkovnih omrežij, s katerimi nato lahko ustvarjajo demonstracije, presentacije in pač vse drugo, kar počnejo zaposleni poslovneži. Z širokopasovnim 3G pa lahko vse skupaj naredijo še za odtenek hitreje.


Prijavi napako v članku