Telefoni
01.11.2011 06:33

Deli z drugimi:

Share

Težave z baterijo za iPhone 4S

Mogočni iPhone 4S ugledal luč sveta
Mogočni iPhone 4S ugledal luč sveta

Težko pričakovani Applov mobilnik iPhone 4S je podjetje Si.mobil ponudilo v prodajo 28. oktobra. Najbolj zagreti oboževalci so na novi mobilnik čakali pred poslovalnicami že vse od 4. ure zjutraj. Kljub temu jih je veliko ostalo praznih rok, saj je Si.mobil prejel le 100 primerkov iPhona 4S. Morda to niti ni bilo tako slabo, saj se je kasneje izkazalo, da ima nov Applov mobilnik hude težave s porabo dragocene električne energije.

Večina kupcev širom sveta se je namreč pritožila, da se jim je mobilnik iPhone 4S v celoti izpraznil čez noč in to v stanju pripravljenosti. Številni krivijo novi mobilni operacijski sistem iOS 5, ki naj bi nenadzorovano prožil lociranje telefona. Ker mobilnik pri tem izvaja poizvedbe o brezžičnih omrežjih Wi-Fi, baznih postajah in navigacijskih koordinatah GPS, to močno poveča porabo električne energije in s tem posledično avtonomijo mobilnika v pripravljenosti zmanjša na vsega šest do osem ur.

Čeprav se inženirji podjetja Apple na pritožbe jeznih uporabnikov mobilnikov iPhone 4S še niso odzvali, naj bi omenjeno težavo že pričeli reševati. Ti so namreč številne uporabnike onkraj luže že prosili, naj si na mobilnik namestijo program, ki bo v Cupertino poslal čim več natančnih podatkov o porabi električne energije. Žal Apple nima veliko manevrskega prostora, saj novi iPhone 4S ima dejansko precej nižjo »deklarirano« avtonomijo od njegovega predhodnika. Ta namreč v pripravljenosti »zdrži« le 200 ur, njegov predhodnik pa kar 300 ur. Se potemtakem lastnikom mobilnikov iPhone 4 sploh splača zamenjati aparat?

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku