Računalništvo, telefonija
05.11.2016 16:42

Deli z drugimi:

Share

Ta telefon pa je bil razprodan v pičlih 10 sekundah!

Xiaomi Mi Mix je takoj prepričal uporabnike storitev mobilne telefonije!
Xiaomi Mi Mix je takoj prepričal uporabnike storitev mobilne telefonije!

Prek kratkim smo poročali o izjemnem uspehu pametnega mobilnega telefona Xiaomi Mi Note 2, saj je bil na kitajskem razprodan v pičlih 40 sekundah (bit.ly/Xiaomi-Mi-Note-2). Kitajski gigant pa je pred kratkim postavil še en rekord, in sicer s pametnim mobilnim telefonom Xiaomi Mi Mix. Vse zaloge so bile namreč razprodane v zgolj 10 sekundah, saj vendarle gre za telefon, ki za relativno malo denarja ponuja zelo veliko. Poleg tega gre za oblikovno nadvse zanimivi pametni mobilni telefon, saj je opremljen z zaslonom, ki je praktično brez stranskih robov.

Zaslon pametnega mobilnega telefona Mi Mix navdušuje tudi zaradi svoje velikosti, saj meri kar 6,4-palcev (16,3 centimetrov), ločljivosti prikaza slik pa znaša »le« 1.080 x 2.040 slikovnih točk. Pri pametnem mobilnem telefonu Xiaomi Mi Mix nadvse navdušuje tudi način predvajanja zvoka. V notranjosti keramičnega ohišja se namreč nahaja posebna »ročica«, ki vibrira glede na zvok, s tresenjem pa proizvajal zvok kar s pomočjo ohišja. Prav tako na prednji strani ne najdemo senzorja za izključitev zaslona med opravljanjem klica, saj to nalogo opravlja kar ultrazvočni senzor v notranjosti naprave. Zmogljiva strojna oprema pa le še dopolnjuje inovativni pametni mobilni telefon Mi Mix vrhunskega kitajskega podjetja Xiaomi.

Nad strojno opremo pametnega mobilnega telefona Xiaomi Mi Mix ne bomo razočarani, saj ponuja zmogljiv štirijedrni procesor Qualcomm Snapdragon 821, vgrajena grafična kartica Adreno 530, štiri oziroma šest gigabajtov sistemskega pomnilnika (odvisno od različice) in 128 gigabajtov oziroma 256 megabajtov vgrajenega pomnilnika (odvisno od različice). Digitalni fotoaparat bo omogočal zajemanje fotografij ločljivosti 16 milijonov točk, na sprednji pa pet milijonov točk, pod zadnjo kamero pa se bo nahajal tudi bralnik prstnih odtisov. Celoti pa naj bi bila kos nadvse zmogljiva baterija zmogljivosti 4.400 miliamper ur.


Prijavi napako v članku