Računalništvo, telefonija
21.04.2008 10:11
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

T-2 uvedel PVR

Odslej lahko uporabniki storitve T-2 televizije kot dodatno plačljivo storitev naročijo tudi T-2 snemalnik. Snemanje poteka v centralnem omrežnem vozlišču T-2, kar omogoča uporabnikom, da med gledanjem ene oddaje snemajo drugo. T-2 snemalnik omogoča snemanje televizijskih programov na zakupljen diskovni prostor, ki je fizično lociran v centralnem omrežnem vozlišču T-2.

Uporabnikom je na voljo nastavljanje enkratnih in periodično ponavljajočih se snemanj, predvajanje posnetkov ob poljubnem času, razvrščanje posnetkov v albume in deljenje posnetkov med uporabniki. Naročilo na dodatno storitev T-2 snemalnik se lahko izvede preko TV vmesnika, kmalu pa jo bo moč naročiti ali spremeniti tudi preko servisnih strani. Uporabnik si izbere paket, s katerim zakupi diskovni prostor v okviru snemalnika.

Cene mesečne najemnine zakupa diskovnega prostora se obračunavajo v linearnih paketih, kjer je cena za vsakih 10 GB prostora samo 1 €. Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoj paket diskovnega prostora. Velikostni paket je možno spremeniti največ enkrat dnevno, pri čemer velja, da če uporabnik spremeni svoj paket iz večjega na manjšega in je na disku zasedenega več prostora, kot to dovoljuje manjši paket, sprememba ne bo mogoča. Uporabnik bo moral najprej sam pobrisati odvečne vsebine, nato pa lahko zmanjša paket.

T-2 ne bo nikoli brisal ali kontroliral uporabnikovih podatkov. Uporabnik, ki ima naročenih več TV vmesnikov, lahko snema in gleda vsebine na kateremkoli vmesniku, ali na več vmesnikih hkrati, snemanje pa lahko poteka na več kanalih hkrati.


Prijavi napako v članku