Računalništvo, telefonija
01.06.2018 08:44

Deli z drugimi:

Share

Ste že posodobili vašo mobilno napravo Apple na iOS 11.4?

Novi iOS 11.4 prinaša kar nekaj uporabnih možnost!
Novi iOS 11.4 prinaša kar nekaj uporabnih možnost!

Tokrat imamo zelo dobro novico za vse, ki uporabljate novejši pametni mobilni telefon iPhone ali tablični računalnik iPad podjetja Apple. Računalniški gigant je namreč najavil razpoložljivost nove različice mobilnega operacijskega sistema iOS 11, ki prinaša kar nekaj uporabnih novosti. Tu gre za različico 11.4, ki je seveda že na voljo za prenos.

Programerji so v mobilni operacijski sistem iOS 11.4 tokrat vključili podporo za novi AirPlay 2, ki je dejansko evolucija prve generacije sistema AirPlay. Ta dejansko omogoča povezavo Applove mobilne naprave z večpredstavnostno napravo Apple TV, s pametnimi zvočniki HomePods in drugimi združljivimi napravami. Nekaj novosti pa je podjetje Apple vključilo tudi v sistem sporočil, saj jih lahko sinhroniziramo neposredno z oblačnim prostorom iCloud. To v praksi pomeni, da nam bodo sporočila dostopna na vsaki napravi, na kateri smo prijavljeni z uporabo našega uporabniškega računa Apple. Poleg tega so programerji podjetja Apples posodobitvijo odpravili tudi precej programskih napak in nekaj varnostnih ranljivosti, zato je namestitev nove posodobitve dejansko priporočljiva.

Novi iOS 11.4 lahko namestimo na pametne mobilne telefone iPhone 5s ali novejše ter tablične računalnike iPad Air in iPad mini druge generacije ali novejše. Novi iOS je tudi tokrat na voljo za prenos preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air), o razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo obvestila Applova mobilna naprava sama oziroma to lahko preverite s klikom na aplikacijo »Settings« in nato še na »General« in »Software Update«. Pred izvedbo nadgradnje pa morala biti baterija seveda napolnjena na vsaj 50 odstotkov ali pa naprava priključena na polnilec.


Prijavi napako v članku