Računalništvo, telefonija
16.03.2018 19:35
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Srednje velika podjetja bi lahko izgubila veliko denarja

Srednje velika podjetja bi lahko izgubila veliko denarja
Srednje velika podjetja bi lahko izgubila veliko denarja

Raziskava podjetja Ricoh Europe ugotavlja, da bi srednje velika podjetja v Evropi lahko zaradi ovir, ki preprečujejo njihovo rast in razvoj, izgubila do 5,7 milijona evrov letnih prihodkov. Glede na to, da je v Evropi okrog 75.000 srednje velikih podjetij, bi skupen znesek potencialno izgubljenih prihodkov lahko presegel mejo 430 milijard evrov, kar je na primer skorajšnji BDP Poljske.

Kljub potencialno zamujenim priložnostim za večji zaslužek pa evropska srednje velika podjetja stremijo k znatni rasti. Skoraj 40 odstotkov podjetij namerava v bližnji prihodnosti javnosti ponuditi svoje delnice. 21 odstotkov podjetij pa načrtuje pridobivanje drugih podjetij oziroma združevanje s tekmeci, s čimer bi povečali svojo konkurenčno moč.


Kljub veliki ambicioznosti, 93 odstotkov srednje velikih podjetij poroča, da se srečujejo z nepotrebnimi ovirami, ki jim preprečujejo doseči njihov polni potencial. Glavne tri ovire za dodatno rast predstavljajo potreba po usklajenosti s kompleksnimi regulativami, težave z iskanjem najboljših talentov na trgu ter iskanje, nabava in implementacija pravih tehnoloških rešitev.

“Srednje velika podjetja v Evropi se srečujejo z zelo podobnimi izzivi, ne glede na to v kateri državi in sektorju obratujejo. To vključuje velike strukturne in vedenjske izzive, ki bi jih bilo treba obravnavati na ravni posameznih podjetij, kot tudi na ravni nacionalnih poslovnih politik. Morali bi proslavljati dosežke srednje velikih podjetij po celi Evropi, saj rastejo in ustvarjajo nova delovna mesta. Vendar pa moramo tudi vedeti, da bi večja podpora vladnih teles in industrije še dodatno pospešila njihovo rast in poslovanje,” je rezultate raziskave pokomentiral Jyoti Banerjee, soustanovitelj organizacije M-Institute, interesne skupine oziroma “think-tanka, ki predstavlja in govori v imenu srednje velikih podjetij.

Glede na raziskavo 30 odstotkov srednje velikih podjetij še vedno ni implementiralo digitalnih rešitev, ki bi jim omogočale hitrejšo rast in s katerimi bi lahko postala velike blagovne znamke.

“Vlade večino podpore namenijo majhnim podjetjem, velika podjetja pa navadno lahko poskrbijo sama zase brez pomoči. Srednje velika podjetja se zto velikokrat počutijo kot zanemarjen srednji otrok evropskega poslovnega sveta. Potencialna izguba v višini 430 milijard evrov predstavlja ogromno kapitala za srednje velika podjetja in za celotno evropsko gospodarstvo. Digitalne rešitve , kot so e-računi in avtomatizacija poslovnih procesov pripomorejo k rasti, saj poenostavijo in pocenijo upravljanje s financami in komunikacijo s strankami. Zato verjamemo, da je napočil čas , da srednje velika podjetja prioritizirajo inovacije in s tem zagotovijo večjo konkurenčnost. Najlažji način pa predstavlja poenostavitev tistih procesov, ki bi jim pomagala premagati trenutne ovire,” je pojasnil David Mills, izvršni direktor podjetja Ricoh Europe.

Če tudi vi iščete načine, kako bi nadgradili poslovanje v vašem podjetju in s tem poskrbeli za njegovo rast, se obrnite na podjetje Vibor, uradnemu zastopniku znamke Ricoh v Sloveniji, kjer vam bodo pomagali pri iskanju prave rešitve.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku