Računalništvo, telefonija
14.02.2010 08:12

Deli z drugimi:

Share

Spremljanje XXI. zimskih olimpijskih iger Vancouver 2010 v številnih oblikah digitalnih medijev

Najodmevnejši športni dogodek letošnje zime lahko spremljate enostavno na svojem mobitelu - tako v obliki televizijskih prenosov kot zbira rezultatov, komentarjev, intervjujev na Mobitelovem mobilnem portalu Planet, v tehniki visoke ločljivosti (HD) po televiziji na SiOL TV, vedno aktualnem spletnem športnem središču Sportal na siol.net, na Facebooku, vrhunci tekem čakajo na vas za ogled na SiOL iO, za aktivne športnike po duši pa je tu na voljo še mobilna igra Vancouver 2010.
Za navdušence, ki bi se želeli vsako jutro zbujati ob svežih olimpijskih rezultatih in novicah - glede na to, da se večina tekem odvija ponoči, zaradi časovnih razlik - so pripravili SMS- in MMS-obveščanje.
Za navdušence, ki bi se želeli vsako jutro zbujati ob svežih olimpijskih rezultatih in novicah - glede na to, da se večina tekem odvija ponoči, zaradi časovnih razlik - so pripravili SMS- in MMS-obveščanje.

Bogato športno leto 2010 bo 12. februarja 2010 z uradnim odprtjem 21. zimskih olimpijskih iger v kanadskem Vancouvru tudi na Sportalu na siol.net in mobilnem Planetu doseglo prvi letošnji športni vrhunec. V spektaklu vseh spektaklov bodo zagotovo najbolj uživali uporabniki SiOL TV, ki do vsebin visoke ločljivosti dostopajo preko optičnih povezav Telekoma Slovenije (ter uporabljajo TV komunikator Sagem in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik; program TV SLO 2 v HD tehnologiji bo mogoče spremljati na kanalu 206). Od koderkoli pa bodo slovesnosti preko mobilne televizije lahko sledili Mobitelovi uporabniki. Tisti, za računalnikom, bodo slovesnost, ki jo bo prenašal drugi program RTV Slovenija, lahko spremljali na SiOL iO, pravo športno doživetje pa ponujata Sportal na siol.net in rubrika Šport na Mobitelovem mobilnem portalu Planet.

Klik na povezavo Vancouver 2010 bo ponudil aktualne rezultate, saj bo mogoče preveriti vse nastope slovenskih športnikov, vseh 205 končnih odločitev in vse rezultate aktualnega olimpijskega dne. Poleg rezultatov pa povezava ponuja tudi sveže novice, zanimivosti, razpored olimpijskega dogajanja po dnevih, celovit pregled domače in tuje olimpijske zgodovine ter aktualno video in fotogalerijo. Slovenski reprezentaci je namenjena posebna pozornost – v osebnih izkaznicah je moč spoznati vseh 47 slovenskih olimpijcev, si ogledati videoprispevke o njihovih željah in pričakovanjih, spoznati slovenske junake olimpijskih iger, ki so se v preteklosti že okitili z žlahtnimi olimpijskimi odličji ter preveriti našo olimpijsko zgodovino.

Športni poročevalec Planeta 9, Martin Pavčnik, se bo javljal neposredno s športnih prizorišč ter dogajanj v Slovenski hiši v Kanadi ter pripravljal ekskluzivne vsebine v obliki olimpijskega dnevnika: Od našega poročevalca.

V času od 12.2. do 3.3.2010 bomo spremljali tudi dogajanje v obeh slovenskih olimpijskih mestih: Ljubljani in Mariboru.
Piko na i bodo predstavljale vsakodnevne bogate olimpijske videovsebine – vrhunci dneva, izjave in slovenski nastopi, ki jih zagotavljamo v sodelovanju z RTV Slovenija, ter seveda soustvarjanje olimpijskega vzdušja z neposredno interakcijo naših uporabnikov.

Do olimpijskega spektala dostopate na Sportalu na www.siol.net, na Facebooku Siol.net Sportal, na mobilnem Planetu je uporabnikom vse do konca februarja brezplačno dostopen prek hitrega dostopa. Vse, kar morajo uporabniki storiti, je, da pošljejo SMS z vsebino P OI2010 na 1919.

Za navdušence, ki bi se želeli vsako jutro zbujati ob svežih olimpijskih rezultatih in novicah – glede na to, da se večina tekem odvija ponoči, zaradi časovnih razlik – so pripravili SMS– in MMS-obveščanje. Vsi, ki se želijo naročiti na vsakodnevne SMS-novice se lahko naročijo tako, da pošljejo SMS z vsebino +OIPREGLED na 1919, na MMS-novice pa tako, da pošljejo SMS z vsebino +MOIPREGLED na 1919.


Prijavi napako v članku