Računalništvo, telefonija
26.01.2009 10:01

Deli z drugimi:

Share

Spremembe v Beli hiši

Bela hiša na Pensilvanijski aveniji ni edina predsedniška palača, ki je zadnje dni doživela spremembo. Virtualni dom novega predsednika Whitehouse.gov je prav tako deležen tematske preobrazbe. Prenovljena WhiteHouse.gov je doživela svoj debi prav v času Obamine inavguracije. Nova spletna stran prinaša posodobljen vmesnik z novicami in z uradnim blogom Bele hiše. V času lansiranja spletne strani je bilo tako moč zaslediti skladna naslova obeh novitet » Change Has Come To America«.

Obamin WhiteHouse.gov ponuja tudi številne povezave predsednikovih dogodkov, skupaj z tako imenovanim »briefing room« oddelkom, ki bo prinašal ves tedenski slikovni in video material. Ta bo vključeval tudi informacije o predsednikovih sestankih, uradnih najavah, izvršnih predlogih itd.

Zanimivo je, da kljub obljubljenemu tesnemu sodelovanju z državljani, stran ne ponuja odprte diskusije v okviru bloga, niti v okviru kakšne druge sekcije. Najti je moč le kontaktno povezavo, ki pa ponuja le golo html formo, s katero se lahko pošlje vprašanje predsedniku.

Kot že v preteklosti, smo tudi tokrat bili priča nekaterim začetniškim kiksom. Stran je namreč ponujala povezavo do Obamine inavguracije, še preden je ta bila sploh objavljena. Tudi s prvim prispevkom z naslovom »Obama has been sworn« so zgrešili, saj so ga objavili še pred koncem slovesnosti. Kakorkoli, iz tehničnega stališča je stran delovala vsekakor veliko bolj dovršeno kot tista pred 8 leti, katera nam je ponujala »zlomljene« povezave in polno spletnih “Bushizmov”.


Prijavi napako v članku