Računalništvo, telefonija
02.12.2015 17:22
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spotify kraljuje med glasbenimi storitvami

Spotify bo odsled na voljo tudi za Applov iPad.
Spotify bo odsled na voljo tudi za Applov iPad.

Najnovejši podatko o priljubljenosti tako imenovanih streaming storitev so zunaj in kot kaže se v tem trenutku najbolje obnese Spotify. Storitev, razvita s strani švedskih razvijalcev, ponuja tako brezplačno kot plačljivo možnost poslušanja glasbe. V primeru prve so v uporabniško izkušnjo integrirani oglasi medtem ko druga zahteva plačilo mesečne naročnine. Po dostopnih podatkih naj bi v tem trenutku za storitev plačevalo 20 milijonov uporabnikov od skupno 80 milijonov, ki storitev redno uporabljajo.

S tem se Spotify uvršča na prvo mesto in pred konkurečno aplikacijo Pandora. Slednja sicer ostaja najbolj priljubljena na ameriškem trgu vendar pa se na globalni ravni uvršča na tretje mesto. Na drugem mestu se glede števila namestitev namreč nahaja SoundCloud. Storitvam za predvajanje glasbe se v tem trenutku napovedujejo dobri časi saj so se skupni prihodki v industriji podvojili in pri tem znova Spotify zaseda prvo mesto.

Veliko vprašanje se odvija okoli podjetja Apple in konkurenčne storitve Apple Music. Apple se je odločil, da ne bo objavljal uradnih številk o priljubljenosti storitve. CEO podjetja, Tim Cook, je nedavno za javnost razkril, da ima storitev 6,5 milijona plačljivih uporabnikov in 8,5 milijona uporabnikov, ki se še nahajajo v brezplačnem tro-mesečnem obdobju. To pomeni, da Apple v tem trenutku ne more biti na vrhu in to velja tudi za morebitni scenarij, da bi se vseh 8,5 milijona uporabnikov odločilo za plačljivo storitev kar pa je malo verjetno.

Drugi omembe vredni igralci na trgu so v tem trenutku Deezer, Line Music, Tidal in QQMusic iz Kitajske.


Prijavi napako v članku