Računalništvo, telefonija
Pametne ure
17.05.2024 17:55

Deli z drugimi:

Share

Športna zapestnica, ki bo zadostila vašim potrebam

Športna zapestnica Huawei Band 9, ki poleg beleženja športov ponuja nadgrajene sposobnosti spremljanja zdravja, je že na voljo na slovenskem trgu.

Športna zapestnica Huawei Band 9 je bila predstavljena sočasno s pametno uro za raziskovalce Watch 4 Pro Space Edition, elegantno žensko različico Watch GT 4 v zelenih odtenkih in Watch Fit 3 z inovativnim ohišjem kvadratne oblike. Odlikujejo jo zmogljiva tehnologija analize spanja TruSleep 4.0, elegantni dizajn, udobje uporabe, nadgrajene funkcije in 14-dnevna življenjska doba baterije.

Tanka, lahka in oblikovana po modnih smernicah

Športne zapestnice so priljubljene zaradi lahkotnosti in udobja ter bogatega nabora uporabnih funkcij. Da bi zapisano dvignili na naslednjo raven, se je Huawei odločil izdelati pametno športno zapestnico s težo 14 gramov[1], ne da bi zaradi tega trpele njene zmogljivosti.

Kljub majhnosti in lahkotnosti ohišja, ki je debelo le 8,99 milimetra[2], jim je uspelo vanj vgraditi vso potrebno zmogljivo elektroniko, kot so učinkovito optično tipalo srčnega utripa, 9-osno tipalo gibanja, tipalo osvetlitve ter predvsem velik pravokotni 3,7-centimetrski (1,47-palčni) zaslon AMOLED razločljivosti 194 x 368 pik in 65-odstotnim razmerjem med zaslonsko površino in ohišjem. Odlično izkušnjo gledanja nadgradi nežna krivina na robovih, kar označujemo kot zaslon 2,5D.

Da ga je preprosteje uskladiti z modnim slogom, je Huawei Band 9 na voljo v petih barvah. V klasični zvezdnato črni, elegantni beli, živahni citronsko rumeni, romantični rožnati in modri. Vsaka barva v svoji prefinjenosti izžareva mladostno vitalnost in je vodilna na področju zapestne mode. Zapestnica v modri barvi ima udoben pašček iz antibakterijske žakardne tkanine, medtem ko se ostale štiri ponašajo z do kože prijaznimi in elegantnimi paščki iz umetne gume (fluoroelastomer). Dodan je še preprost mehanizem, ki dovoli hitro menjavo, za katero ne potrebujete nobenega posebnega orodja.

Da bi bilo poosebljanje zapestnice še bolj celovito, je v galeriji aplikacije Zdravje (Huawei Health) za Huawei Band 9 na voljo preko 10 tisoč različnih digitalnih številčnic (obrazov ure)[3]. Med njimi so tudi povsem nove Quiet Mountain, Woven Fun, Super in Classy.

Na novo opredeljeno spremljanje zdravja s profesionalnimi zdravstvenimi funkcijami

Veliko ljudi ni zadovoljnih s svojim spanjem[4], nekateri pa celo trpijo za konkretnimi motnjami, medtem ko je dostop do medicinskih naprav omejen. Huawei Band 9 kot ena izmed redkih uvaja na znanstvenih dognanjih temelječo tehnologijo slednja in analize spanja Huawei TruSleep 4.0. Ta ponuja celovite zmogljivosti, ki zagotavljajo popolnejše podatke in pomagajo pridobiti natančnejšo sliko. Sposobna je zaznati celo prekinitve dihanja med spanjem[5]. Obenem optično tipalo in tehnologija TruSeen 5.5 poskrbita za spremljanje srčnega ritma in nasičenosti kisika v krvi[6]. S tem je zapestnica sposobna zaznati motnje med spanjem, ki jih označi kot nizke, zmerne ali visoke ter podati razlage in predloge za izboljšave, ki pomagajo pri upravljanju zdravja med spanjem in zgodnjem prepoznavanju tveganj.

S tehnologijo Huawei TruSeen 5.5 podpira tudi merjenje ravni stresa, upravljanje menstrualnega cikla in analizo aritmije, zaradi česar je najbolj zmogljiva športna zapestnica Huaweia do zdaj[7].

Znanstveno podprto beleženje športov

Huawei Band 9 je opremljena z nadgrajenimi obroči aktivnosti, ki prikazujejo dnevne statistične podatke o številu korakov, prehojeni razdalji, porabljenih kalorijah in trajanju telovadbe. Ob prikazovanju podatkov obroči spodbujajo, da dosežete dnevno zastavljene cilje in s tem izboljšate počutje in telesno pripravljenost. Podatki, ki jih bo zapestnica zbrala, so ravno tako na voljo v aplikaciji Zdravje (Huawei Health).

Poleg tega še naprej prinaša znanstveno utemeljen sistem vadbe s samostojno razvitim algoritmom Huawei TruSport, ki zagotavlja celovite in profesionalne podatke o teku, vključno s tempom, srčnim utripom in pretečeno razdaljo. Algoritem ocenjuje tudi indeks tekaških sposobnosti (RAI), največjo porabo kisika, vadbeno obremenitev in čas okrevanja. S stotimi podprtimi športnimi načini[8], ki vključujejo tek, kolesarjenje, plavanje in skakanje, zajema široko paleto priljubljenih in običajnih športnih dejavnosti. Športna zapestnica Huawei Band 9 je opremljena z nadgrajenim 9-osnim natančnim tipalom gibanja, ki se v navezi z izboljšanimi programskimi algoritmi med drugim izkaže med spremljanjem plavanja.

Priročen življenjski slog na dosegu roke

Kljub občutni nadgradnji zmogljivosti ni bila žrtvovana življenjska doba baterije. Pri manj zahtevni uporabi je pričakovana življenjska doba baterije do 14 dni[9], pri tipični do 9[10] in pri vedno prižganem zaslonu do 3 dni[11]. Podprto je tudi hitro polnjenje, saj je pet minut dovolj za naslednja dva dneva delovanja[12].

Izboljšane so še pametne funkcije, kot so podpora za nadzor glasbe[13], fotografiranje na daljavo[14], opomniki za sporočila (besedila, e-pošta, družabne aplikacije) in drugo. Podpira tudi hitre odgovore na sporočila z besedilom in čustveniki (tudi na sporočila aplikacij drugih ponudnikov). Pametne funkcije pridejo še posebej do izraza v povezavi s pametnim telefonom Huawei Pura 70 Ultra, saj vam bo s proženjem njegovih odličnih kamer preko zapestnice uspelo posneti odlične fotografije sebe in bližnjih.

Huawei v aplikaciji Zdravje (Huawei Health) uvaja zdravstveno skupnost (Health Community), ki omogoča ogled posodobljenih zdravstvenih podatkov vključno z zdravstvenim poročilom (Health Glance) družinskih članov in prijateljev[15]. Po zaslugi prejemanja opozoril glede neobičajnih odčitkov in pošiljanja opomnikov za rutinske preglede boste imeli možnost pozorneje spremljati zdravje bližnjih.

Cena in dostopnost

Pametna športna zapestnica Huawei Band 9, ki je združljiva z vsemi telefoni s sistemom Android ali IOS[16], je že na voljo po priporočeni ceni 69 evrov. Izbirate lahko med različicami v črni, beli, rožnati in modri barvi.

[1] Podatki izvirajo iz laboratorijev Huawei. Dejanske mere in teža se lahko razlikujejo glede na posamezen izdelek in merilne metode.

[2] Podatki izvirajo iz laboratorijev Huawei. Dejanske mere in teža se lahko razlikujejo glede na posamezen izdelek in merilne metode.

[3] V trgovini Watch Face Store lahko prenesete več številčnic, vključno s plačljivimi številčnicami. Številke ure so lahko odstranjene ali prilagojene zaradi avtorskih pravic. Oglejte si sezname v trgovini Watch Face Store.

[4] Philips: Zbudite se: Vabilo: Svetovni trendi zadovoljstva s spanjem 2020

[5] Ta izdelek ni medicinski pripomoček. Zato so podatki in rezultati spremljanja zgolj informativni in se ne smejo uporabljati kot podlaga za medicinsko diagnozo ali zdravljenje. Ta funkcija je na voljo le prek aplikacije Huawei Health in je podprta le na nekaterih trgih.

[6] Ta izdelek ni namenjen za medicinsko uporabo. Vsi podatki so zgolj referenčni in se ne smejo uporabljati kot podlaga za diagnozo ali zdravljenje.

[7] Ta izdelek ni namenjen za medicinsko uporabo. Vsi podatki so zgolj referenčni in se ne smejo uporabljati kot podlaga za diagnozo ali zdravljenje.

[8] 100 načinov vadbe: Vklopite vadbo na prostem, če jo uporabljate s telefonom, ki podpira GPS in uporablja EMUI 5.0/iOS 9.0 ali novejšo različico.

[9] Največja 14-dnevna uporaba se testira pod naslednjimi pogoji: TruSleep je ponoči izklopljen, povprečno 30 minut vadbe na teden, vklopljena so obvestila o sporočilih (50 sporočil, 6 klicev in 3 alarmi na dan), zaslon naprave pa je vklopljen 200-krat na dan. Podatki izvirajo iz laboratorijev Huawei. Dejanska uporaba se lahko razlikuje glede na posamezen izdelek, navade in pogoje uporabe ter okoljske dejavnike.

[10] Devetdnevna tipična uporaba je bila preizkušena v naslednjih pogojih: Vključeno je stalno spremljanje srčnega utripa, TruSleep ponoči, omogočeno samodejno merjenje SpO₂ in zaznavanje stresa, povprečno 60 minut vadbe na teden, vklopljena so obvestila o sporočilih (50 sporočil, 6 klicev in 3 alarmi na dan), zaslon naprave pa je vključen 500-krat na dan. Podatki izvirajo iz laboratorijev Huawei. Dejanska uporaba se lahko razlikuje glede na posamezen izdelek, navade in pogoje uporabe ter okoljske dejavnike.

[11] Tridnevna uporaba z omogočenim AOD je bila preizkušena pod naslednjimi pogoji: Omogočen je AOD, spremljanje srčnega utripa je vedno vklopljeno, TruSleep je vklopljen ponoči, samodejno merjenje SpO₂ in zaznavanje stresa sta omogočena, povprečno 60 minut vadbe na teden, obvestila o sporočilih so vklopljena (50 sporočil, 6 klicev in 3 alarmi na dan), zaslon naprave pa je vklopljen 500-krat na dan. Podatki izvirajo iz laboratorijev Huawei. Dejanska življenjska doba baterije se lahko razlikuje glede na navade in pogoje uporabe.

[12] Podatki izvirajo iz laboratorijev Huawei. Napravo lahko po petminutnem hitrem polnjenju uporabljate največ dva dni. Dejansko trajanje polnjenja in življenjska doba baterije se lahko razlikujeta glede na posamezen izdelek, navade in pogoje uporabe ter okoljske dejavnike.

[13] Deluje samo na telefonih z operacijskim sistemom Android 6.0/HarmonyOS 2/iOS 9.0 ali novejšim.

[14] Podprto samo na telefonih s sistemom EMUI 8.1/HarmonyOS 2/iOS 9.0 ali novejšim.

[15] Na voljo le, če je seznanjen s telefonom s sistemom Android, na katerem je nameščena najnovejša različica aplikacije Huawei Health. Vsak račun lahko sledi največ 10 osebam in ima največ 20 sledilcev.

[16] Na voljo samo v povezavi s telefonom s sistemom HarmonyOS 2/Android 6.0/iOS 9.0 ali novejšim in nameščeno aplikacijo Huawei Health. Dejanska razpoložljivost funkcije se lahko razlikuje glede na model telefona in operacijski sistem.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več