Telefoni
13.07.2010 07:52

Deli z drugimi:

Share

Spletna trgovina Android Market premore skoraj 100 tisoč aplikacij

Z Androidom 2.2 bo deskanje po spletu pravi užitek!
Z Androidom 2.2 bo deskanje po spletu pravi užitek!

Čeprav količina ni vedno povezana s kakovostjo, to zagotovo ne velja za Googlovo spletno trgovino Android Market, ki uporabnikom ponuja že več kot 90 tisoč raznovrstnih aplikacij. Število programov se je samo v zadnjih treh mesecih povečalo za slabo polovico. K temu je potrebno še dodati, da je na portalu Android Market skoraj 60 odstotkov vseh programskih oprem brezplačnih, kar je občutno več kot v primerljivih spletnih trgovinah za konkurenčne mobilne platforme.

Googlova spletna trgovina Android Market po številu programske opreme sicer še vedno nekoliko zaostaja za konkurenčno Applovo spletno trgovino App Store. Ta trenutno šteje okoli 225 tisoč aplikacij. Število programov se je v slabih treh mesecih povečalo le za slabih 13 odstotkov. Glede na to, da se vse več vodilnih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov odloča za pripravo izdelkov, ki poganjajo odprtokodni mobilni operacijski sistem Android, se utegne kaj kmalu zgoditi, da bo portal Android Market po številu aplikacij prehitel spletno trgovino App Store.

Spletna trgovina Android Market se sicer nahaja na spletnem naslovu http://www.android.com/market/. Če si lastite mobilni telefon s prednameščenim operacijskim sistemom Anroid, vam ogled spletne strani močno priporočamo, saj se vsak mesec na njej znajde okoli deset tisoč novih bolj ali manj uporabnih programskih oprem, ki so povečini brezplačne.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku