Računalništvo, telefonija
12.06.2013 15:28

Deli z drugimi:

Share

Sophos RED je prejel nagrado Protector Award

Na 2013 Australian Information Security Awards na AusCERT konferenci 23. maja je Sophos prejel Protector Award nagrado za svoj izdelek Sophos RED.
Sophos RED nudi popolno zaščito oddaljenih pisarn brez potrebnih nastavitev.
Sophos RED nudi popolno zaščito oddaljenih pisarn brez potrebnih nastavitev.

RED je okrajšava za Sophosov Remote Ethernet Device, ki je odličen način za povezavo zunanjih poslovalnic in oddaljenih delavcev. Naprava, katero enostavno priklopimo na internetni ruter, ščiti oddaljene lokacije in z njimi upravlja iz centralne pisarne preko Sophos UTM. Povezave iz oddaljenih poslovalnic se preusmerijo v Sophos UTM za popolno varnost.

Posebnost RED naprave je, da je ni mogoče nepravilno namestiti, ko pride v oddaljeno pisarno. Identifikacijska številka z naprave se vpiše v Sophos mrežni varnostni prehod (UTM) v centralni pisarni, kar avtomatsko ustvari in shrani datoteko s potrebnimi nastavitvami. Delavec v oddaljeni pisarni mora RED napravo le priklopiti, vse nastavitve pa se izvedejo samodejno. To ustvari zaščiteno VPN povezavo, ki je enako varna, kot če bi bili delavci priklopljeni na lokalno mrežno v centralni pisarni.

Izdelava izdelka, ki preprosto dela brez predhodne konfiguracije, je bil velik izziv za Sophosove programerje. Uspelo jim je ustvariti uporabniško izkušnjo popolnoma brez pop-up dialogov, opcijskih vprašanj ali »ok« gumbov.

Se sprašujete, zakaj se odločiti za VPS rešitev namesto https povezav do ključnih storitev? Https zaščiti posamezne transakcije, a ne zaščiti DNS poizvedb vaših oddaljenih uporabnikov. Prav tako ne zaščiti časovnih in ciljnih podatkov teh povezav. To morda ne zveni hudo, toda napadalec, ki nadzira vaš DNS, lahko kontrolira vaše celotno omrežje in napadalec, ki pozna vzorec vaših komunikacij, lahko te analizira in ugotovi več o vašem poslu, kot bi želeli. Najbolj pomembno pa je, da https deluje le z določenimi varnimi spletnimi stranmi in ne z vsemi ostalimi povezavami.

Sophos RED in UTM izdelke za celovito zaščito omrežja najdete na njihovi uradni spletni strani.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NOMISCOM, Simon Šebjanič s.p.

Kupšinci 31, 9000 Murska Sobota, Tel: 031 650 787

RSTeam d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana, Tel: 01 519 70 65
Podatki so neverjetno močno sredstvo in v vsakem poslu sprožijo val rasti in razvoja. V napačnih rokah pa lahko povzročijo veliko škode. Zato je treba prizadevanja usmeriti v ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več