Telefoni
06.12.2015 23:14
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony agresivno na trg kamer za pametne telefone

Sony Xperia M5 je prvi mobilnik s fotoaparatom s hibridnim sistemom izostritve!
Sony Xperia M5 je prvi mobilnik s fotoaparatom s hibridnim sistemom izostritve!

Mobilna divizija podjetja Sony se v tem trenutku nahaja v težkih časih. Divizija pametnih telefonov mora, po besedah vodstva, do konca naslednjega leta doseči pozitivne poslovne rezultate drugače se postavlja vprašanje ali bo Sony sploh še prisoten na trgu pametnih telefonov. Umik podjetja Sony bi bil velika škoda saj Sony-jevi pametni telefoni predstavljajo ene izmed redkih z operacijskim sistemom Android, ki se glede na obliko in kvaliteto izdelave lahko primerjajo s podjetjem Apple.

Vendar pa bodo o tem odločali rezultati. Do takrat pa se podjetje ukvarja s panogami, ki se kažejo za bolj dobičkonosne. Med drugim to zajema trg razvoja kamer za pametne telefone. Sony je v tem prostoru že med vodilnimi a ima tudi hudo konkurenco kot je na primer podjetje Toshiba. Ker si pri Sony očitno želijo večji delež na trgu in s tem več prihodkov ter posledično dobičke, so se odločili za drastični ukrep. Od podjetja Toshiba bodo prevzeli celotno divizijo razvoja senzorjev za kamere pametnih telefonov. Znesek prevzema naj bi znašal 155 milijonov ameriških dolarjev kar glede na tečaj v tem trenutku pomeni dobrih 142 milijona EUR. Namera o prevzemu je bila podpisana že 28. oktobra letos. Prevzem naj bi bil do konca izveden 31. marca 2016. V okviru prevzema bodo pri Sony zaposlili tudi vseh 1.100 zaposlenih, ki je pred tem delalo v prevzeti diviziji podjetja Toshiba.

V tem trenutku so pri Sony odgovorni za kamere pri lastnih pametnih telefonih in pametnih telefonih podjetij Apple in Xiaomi. Uporabljajo pa jih tudi lastniki DSLR kamer podjetja Nikon.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku