Računalništvo, telefonija
Igre
26.01.2023 10:02

Deli z drugimi:

Share

Slovenski Diamant Esports bo otvoril balkansko ešportno ligo EBL

Ekipa Diamant Esports na Sigma Cup finalu v Atenah.
Ekipa Diamant Esports na Sigma Cup finalu v Atenah.

Včeraj se je začela balkanska League of Legends liga EBL, na kateri sodeluje tudi slovenska profesionalna ekipa Diamant Esports. V lanskih sezonah tega tekmovanja so Diamanti osvojili bron in zlato, tokrat pa želijo poseči po najvišjem mestu. Tudi sicer so pri slovenski organizaciji koledarsko leto 2022 zaključili dobro, saj so se v zimskem pokalu Sigma Cup uvrstili na finalni dogodek, ki je potekal novembra v Atenah, tam pa so med konkurenco iz Grčije, Češke, Slovaške in celega območja Balkana osvojili drugo mesto.

Otvoritev lige EBL

Esports Balkan League je uradna liga, ki zajema območje Balkana in je nastala leta 2017. Diamant Esports je prva slovenska organizacija, ki je kadar koli zmagala tekmovanje EBL, kar ji je uspelo na lanski zimski izvedbi EBL 2022 Pro-Am. Prav diamanti so otvorili EBL 2023 Spring s tekmo proti sloviti beograjski Crveni zvezdi, ki je bila na sporedu včeraj, v sredo, 25. januarja, ob 19:00 uri s prenosom na YouTube kanalu Fortuna Esports in na TV kanalu Sportklub Esports. Tekmovanje se bo nadaljevalo v naslednjih dneh, ko se bodo igralci Diamanta pomerili proti ekipama ⁠XtremeDominators danes, v četrtek ob 19:00 uri ter Ankora Gaming v petek ob 22:00 uri.

Crvena zvezda odlična tudi v League of Legends

Crvena zvezda je ime, ki ga poznajo vsi košarkarski in nogometni navdušenci, a tudi v igri League of Legends je Crvena zvezda najbolj uspešna še aktivna ekipa v ligi EBL. Dvakrat so dvignili pokal prvenstva, kar petkrat pa so končali na drugem mestu. A lansko sezono se je ligi pridružil tudi večni rival Partizan, ki bo tudi letos veljal za enega izmed skritih favoritov. Med ekipe, ki ji strokovnjaki pripisujejo največ možnosti, pa spada tudi Diamant Esports, ki je od lanskih uspešnih nastopov ohranil tri igralce.

Diamanti trenirajo že dlje časa

V ekipi oranžnih so ostali Djordje “Shy Carry” Stišović, Lovre “Mafro” Čorić ter najizkušenejši igralec z bogato zgodovino, slovenska legenda Bor “Kektz” Jeršan, ki je svoj čas igral za velike klube evropskega ešporta. Trojici pa sta se pridružila dva bivša prvaka lige EBL, in sicer poljski zvezdnik Wojciech “Wojtus” Swider ter hrvaški as Filip “Diva” Dadić, trenerski stolček pa je prevzel priznan italijanski strateg Davide “Sotze” Di Guida.

Bor “Kektz” Jeršan, kapetan ekipe, je povedal: “Veliko smo se pripravljali na prihajajočo sezono in mislim, da lahko pridemo zelo daleč. V ekipo smo dobili dva izkušena in dobra posameznika, oba pa sta tudi že dokazana, saj sta okusila zmago v ligi EBL.”

Trener Davide “Sotze” Di Guile pa je povedal: “Priprave potekajo po pričakovanjih, še vedno pa delamo na nenehni izboljšavi naše igre. Strategija je postavljena, nekaj stvari je potrebno še dodelati pri komunikaciji, ampak igralci so pripravljeni in željni zmag, tako da z veseljem pričakujem današnji začetek tekmovanja.”

Redni del lige se bo končal 10. marca 2023, štiri najbolj uspešne ekipe pa se bodo uvrstile v končnico, veliki finalne pa se bo odvijal 1. aprila 2023 v Beogradu.

Diamant Esports je premierna slovenska profesionalna organizacija, ki se ukvarja z ešportom. Trenutno ima dve igralski zasedbi, ki jo zastopajo profesionalni igralci in več kot uspešno konkurirajo ekipam v regiji in Evropi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
EŠZS e-šport Diamant Esports


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več