Triki in nasveti
19.06.2013 13:21
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skype z video sporočili za nedosegljive kontakte

Uporabniki programa Skype na osebnih računalnikih in mobilnih naprav imajo odslej možnost pošiljanja kratkih video sporočil uporabnikom, ki niso dosegljivi. V "brezplačen paket" je mesečno vključenih 20 tovrstnih sporočil, za dodatna sporočila pa bo potrebno poseči po paketu Skype Premium.
Kratka video sporočila v storitvi Skype se vam bodo zagotovo takoj prikupila!
Kratka video sporočila v storitvi Skype se vam bodo zagotovo takoj prikupila!

Podjetje Skype je najavilo končno različico izjemno zanimive storitve, ki bo zagotovo razveselila marsikaterega uporabnika istoimenske programske opreme na namiznih in prenosnih računalnikih Windows in Mac OS X ter pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih iOS in Android. Tu namreč gre za možnost pošiljanja kratkih video sporočil uporabnikom, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov niso dosegljivi. Posamičnemu uporabniku lahko pošljemo do tri minute dolgo video sporočilo, pri čemer je v brezplačen paket mesečno vključenih 20 tovrstnih sporočil. Za večje število video sporočil pa bo potrebno poseči po plačljivem paketu Skype Premium.

Čeprav je podjetje Skype v lasti Microsofta, uporabnikom pametnih mobilnih telefonov Windows Phone izjemno priročna možnost pošiljanja video sporočil še ni na voljo. Čeprav podjetje iz Redmonda še ni razkrilo, kdaj bo novost na voljo za njihove pametne mobilne telefone, so mnogi poznavalci prepričani, da bo ta po vsej verjetnosti nared še pred koncem poletja.

Kako se storitev oziroma možnost pošiljanja video sporočil nedosegljivim uporabnikov Skypa obnese v praksi, si lahko ogledate na spletnem naslovu http://goo.gl/Cbyoe. Nova možnost se vključi najprej s pritiskom na gumb »Video Message« in nato še na belo piko. Ko se bo nedosegljivi uporabnik ponovno prijavil v Skype, mu bo vaše video sporočilo prikazano v obliki »kamkordeja«, s klikom nanj pa se bo sporočilo predvajalo znotraj aktivnega okna.


Prijavi napako v članku