Računalništvo, telefonija
20.04.2006 09:20

Deli z drugimi:

Share

Skupina S&T z 62-odstotno rastjo prihodkov

Skupina S&T je v letu 2005 zabeležila 355,7 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar v primerjavi z letom 2004 predstavlja kar 62-odstotno rast. Na posameznih področjih so največjo rast zasledili pri prihodkih od prodaje storitev in programskih rešitev, in sicer kar 54-odstotno.

Dobiček pred obrestmi in davki (EBIT) skupine S&T je v lanskem letu znašal 8,5 milijona evrov, kar v primerjavi z 2004, ko so ti znašali 5,1 milijona evrov, predstavlja 66-odstotno rast. Pri poslovnem izidu iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) pa je skupina zabeležila 73-odstotno povečanje, z 8,4 milijona evrov v 2004 na 14,5 milijona v letu 2005. Zaslužek na delnico se je povečal za 82 odstotkov, z 0,76 evra na 1,38.

Lansko poslovanje skupine S&T so zaznamovale priključitve številnih podjetij, in sicer avstrijskih Computacenter Austria in T-Systems DSS, srbskega SITO, hrvaškega InfoNET projekt ter slovenskega podjetja ITS s podružnicama na Hrvaškem ter v Srbiji in Črni gori. Skupina je lani prevzela tudi podjetje EFP, vodilnega ponudnika na področju svetovanja in nameščanja rešitev SAP. Priključitvi avstrijskih podjetij sta S&T-ju omogočili doseči vodilni položaj na avstrijskem trgu, medtem ko je družba s priključitvami v drugih državah povečala obseg svojih rešitev in storitev, predvsem za področje storitvenega sektorja, s čimer utrjuje vodilni položaj tudi v teh državah.

“S priključitvami številnih podjetij smo pridobili poglobljena strokovna znanja na mnogih področjih, še posebej na področju bančništva, zavarovalništva, proizvodnje ter telekomunikacij in energetike. To in pa dobri poslovni rezultati potrjujejo naše vodilno mesto med sistemskimi integratorji,” je dejal Klavdij Godnič, predsednik uprave podjetja S&T Hermes Plus in generalni direktor regije Adriatic v S&T-ju.

Uprava skupine S&T je prepričana, da vzhodnoevropski trgi nudijo številne priložnosti za nadaljnjo rast podjetja, zato nameravajo svoje poslovanje v prihodnosti na tem področju še okrepiti. V letu 2006 celotna skupina S&T pričakuje prihodke v višini 400 milijonov evrov ter 10 milijonov evrov dobička pred obrestmi in davki (EBIT).


Prijavi napako v članku