Življenjski slog
15.10.2021 13:28
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skupina Actual I.T. kot prva prepoznala pomembnost projekta “Adijo plastenka, živjo steklenka”

Skupina Actual I.T. je prvo podjetje, ki se je pridružilo projektu "Adijo plastenka, živjo steklenka" in zakupilo prvih 600 steklenk za vodo.

Cilj gibanja Adijoplastenka.si je trajno zmanjšanje in opustitev uporabe plastenk za vodo in drugih pijač ter njihova zamenjava z alternativnimi rešitvami. Skupina želi s svojim dejanjem k sodelovanju privabiti čim več drugih podjetij, med svojimi zaposlenimi pa aktivno promovirati zdravje na delovnem mestu.

Kljub temu, da imamo v Sloveniji eno najbolj kakovostnih vod iz vodovodnega omrežja, smo po število prebivalcev eden največjih onesnaževalcev s plastenkami na svetu, saj letno odvržemo kar 130 milijonov kosov, kar je približno 350 tisoč vsak dan. “Le skupaj nam bo uspelo z gibanjem Adijoplastenka.si doseči cilj, to je v petih letih postati prva država na svetu brez uporabe plastenk za vodo in drugih pijač”, je povedal Guverner Rotary Distrikta 1912 Iztok Seljak.

Gibanje so kot prvi podprli člani Rotary klubov in ga razširili v svojih poslovnih okoljih in podjetjih. Prvo podjetje, ki je prepoznalo sporočilnost projekta in aktivno pristopilo h gibanju z velikim naročilom steklenk Adijoplastenka.si, je bila Skupina Actual, ki združuje podjetja Actual I.T., Unistar PRO, Itelis in PRO.Astec.

“Vodstvo in zaposleni v skupini prepoznavamo kolektivno moč družbene odgovornosti na področju aktualnih okoljskih izzivov in izzivov, s katerimi se vsakodnevno soočajo najranljivejše socialne skupine. Zato smo pristopili k projektu Adijoplastenka.si, ki združuje podporo slovenski industriji, pomaga naravi, da se ne zaduši v mikroplastiki ter zbira in usmerja finančna sredstva pomoči potrebnim”, je povedal glavni izvršni direktor Skupine Actual I.T. Pavle Jazbec.

“Vabimo vse enako misleče, da se pridružite gibanju Adijoplastenka.si in prispevate svoj delež k ciljem projekta tako, da kupite Rotarijsko steklenko ter z nakupom svoje steklenke drugo podarite vrtcem, šolam in domovom za starejše občane”, dodaja Seljak.

Na svetu se vsak dan proizvede več kot milijon ton plastike, reciklira pa se je le 13 odstotkov. Vsa ostala odpadna plastika konča v naravi in pogosto potuje v reke in oceane, kjer jo morske živali in ptice prepogosto zamenjajo za hrano. Plastika je škodljiva tudi za naše zdravje, saj s pitjem iz plastenk v svoje organizme vnašamo škodljive kancerogene mikroplastične delce.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Unistar PRO zdravje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več