Računalništvo, telefonija
10.09.2016 15:49

Deli z drugimi:

Share

Se Mercedes želi znebiti poklicnih voznikov?

Nova samovozeča dostavna vozila podjetja Mercedes-Benz bodo dostavnim službam pomagala pri prevozu paketov v gosto naseljenih mestih.
Nova samovozeča dostavna vozila podjetja Mercedes-Benz bodo dostavnim službam pomagala pri prevozu paketov v gosto naseljenih mestih.

Vsi proizvajalci motornih vozil neprestano govorijo o tem, kako bo največji izziv za samovozeča vozila reagiranje na ostala vozila ali izmikanje neznanim oviram. Pri avtomobilskem gigantu Mercedes-Benz pa se na to ne ozirajo kaj preveč, saj je nedavno lotil nadvse zanimivega projekta. Kar 200 zaposlenih namreč pripravlja novo dostavno vozilo, ki bo za pogon uporabljalo elektriko, za vožnjo po cestah pa bo poskrbel kar računalnik, kar pomeni, da vozniki ne bodo potrebni.

Nova samovozeča dostavna vozila podjetja Mercedes-Benz bodo namenjena prevažanju manjših paketov po mestih. Pri tem mu bodo pomagali tudi zaposleni ameriškega star-up podjetja Matternet, ki bodo poskrbeli za izboljšavo sistema za samodejno vožnjo. Vgrajeni sistem bo namreč moral delovati na način, da se bodo dostavna vozila odlično znašla v gosto naseljenih velemestih, kjer so vozniki neprestano na preizkušnji zaradi številnih ovir in nepredvidljivih dogodkov.

Kdaj bomo na cesti ugledali prvo samovozeče dostavno vozilo podjetja Mercedes-Benz, trenutno še ni znano. Je pa znano to, da bo Mercedes-Benz v ta projekt v naslednjih petih letih vložilo kar pol milijarde evrov denarja.


Prijavi napako v članku