Telefoni
04.04.2016 06:29

Deli z drugimi:

Share

Se bo BlackBerry umaknil s trga mobilne telefonije?

BlackBerry naj bi že sprejel odločitev o umiku iz trga pametnih mobilnih telefonov!
BlackBerry naj bi že sprejel odločitev o umiku iz trga pametnih mobilnih telefonov!

Povpraševanje po poslovnih pametnih mobilnih telefonih BlackBerry je iz dneva v dan manjše, podjetje BlackBerry Limited pa se zaradi tega vse bolj utaplja v dolgovih, čeprav mu je v prvi polovici lanskega leta sicer uspelo poslovati z minimalnim dobičkom. Ker pa direktor podjetja John Chen krivdo za slabo poslovanje še vedno vali na negativno medijsko kampanjo, ki se je na podjetje vsula ob začetku pomanjkanja zanimanja za njihove pametne mobilne telefone, ne preseneča, da je poslovanje iz četrtletja v četrtletje slabše.

Čeprav so analitiki pričakovali, da bo podjetju BlackBerry v letošnjem četrtletju uspelo prodati za okoli 850 tisoč mobilnih telefonov, je bila prodaja še slabša kot v zadnjem četrtletju lanskega leta. V prvih teh mesecih lestosje podjetju uspelo prodati komajda 600 tisoč pametnih mobilnih telefonov, v zadnjem četrtletju lanskega leta pa je bilo skupaj prodanih okoli 700 tisoč enot. Napovedi za prihodnje mesece niso prav nič spodbudne, saj podjetje BlackBerry nima nič, s čimer bi se lahko zoperstavil izdelkom podjetij, kot so Samsung, Apple, Xiaomi in HTC.

Po objavi števila prodanih pametnih mobilnih telefonov se je vrednost delnice podjetja BlackBerry znižala za kar sedem odstotkov. Zaradi tega so mnogi poznavalci prepričani, da je verjetno le še vprašanje časa, kdaj bo BlackBerry napovedal svoj popolni umik s trga pametnih mobilnih telefonov.


Prijavi napako v članku