Računalništvo, telefonija
27.05.2012 10:49

Deli z drugimi:

Share

SAPPHIRE dodal novi naviti model HD 7770 Vapor-X

SAPPHIRE Technology je predstavil novi model v uspešni seriji HD 7000. SAPPHIRE HD 7770 Vapor-X OC Edition je med karticami, ki temeljijo na revolucionarni novi AMD-jevi grafični arhitekturi GCN (Graphics Core Next) prva, ki je opremljena s svetovno priznano ekskluzivno SAPPHIRE tehnologijo hlajenja Vapor-X*.
SAPPHIRE dodal novi naviti model HD 7770 Vapor-X
SAPPHIRE dodal novi naviti model HD 7770 Vapor-X

Delo ali igranje na večih monitorjih postaja vedno bolj priljubljeno in serija SAPPHIRE HD 7700 ga podpira z AMD Eyefinity, ki je sedaj v svoji drugi generaciji. SAPPHIRE HD 7770 Vapor-X OC Edition ima dva DVI priključka (DVI-I in DVI-D), HDMI in en DisplayPort izhod ter lahko podpira do 4 monitorje. Poleg tega lahko serija SAPPHIRE HD 7700 istočasno odpošilja več neodvisnih avdio tokov, kar omogoča povezovanje ustrezne avdio vsebine z različnimi aplikacijami na različnih zaslonih.

V seriji HD 7000 so napredovale tudi HDMI specifikacije. Hitri HDMI 1.4a podpira stereoskopski 3D z izboljšanimi hitrostmi sličic, ki dosegajo 60Hz na oko – skupno 120Hz. Pripravljen je tudi na naslednjo generacijo prikazovanja 4K, ki se ga lahko poganja z enega samega hitrega vhoda 3GHz HDMI 1.4a ali DisplayPort 1.2 HBR2.

APP Acceleration je naziv, ki se ga daje izboljšanemu delovanju cele vrste aplikacij, ki uporabljajo zmožnosti stream procesiranja in specifične strojne lastnosti grafične arhitekture. Serija HD 7000 je bila optimizirana za tovrstne naloge. Tipične aplikacije zajemajo video kodiranje in odkodiranje, stiskanje in multipleksiranje za distribucijo medijev, igranje ali video konference. APP pospeševanje lahko pospeši tudi vsakdanja opravila kot so brskanje po internetu, pisarniške aplikacije in stiskanje datotek s podprtimi programskimi zbirkami.

Serija HD 7000 je tretja generacija rešitev združljivih z DirectX 11 grafičnega oddelka AMD – prej imenovanega ATI. Nova serija SAPPHIRE HD 7700 je pripravljena na DirectX 11,1 ter novi operacijski sistem Windows 8, prav tako pa ima vse značilnosti trenutnega DirectX 11 kot so DirectCompute11 in večnitne komunikacije s procesorjem. Komunikacija z gostiteljskim računalnikom je optimizirana z uporabo najnovejšega hitrega vmesnika PCI-Express Gen3.0, za dodatno izboljšanje zmogljivosti pa se lahko uporabi več kartic v načinu CrossFireX na temu ustrezno specificirani matični plošči.

SAPPHIRE HD 7770 Vapor-X OC Edition je prva kartica te generacije, ki uporablja SAPPHIRE-ovo ekskluzivno izvedbo tehnologije hlajenja Vapor chamber. Predhodni izdelki z Vapor-X so zaradi svojega nadvse učinkovitega hlajenja, ki kartici omogoča delovanje na višjih hitrostih, a z zelo nizko stopnjo hrupa, bili priznani po celem svetu. SAPPHIRE HD 7770 Vapor-X OC Edition temelji na najnovejši AMD-jevi tehnologiji GPE in ima 1GB najnovejšega pomnilnika DDR5 ter je tovarniško navita, s takti jedra 1100MHz in takti pomnilnika 1300MHz (efektivno 5,2 GB/s), za vrhunsko zmogljivost.

O Vapor-X
SAPPHIRE Technology je bilo prvo podjetje, ki je za PC grafične kartice vpeljalo hlajenje na podlagi tehnologije Vapor chamber, do sedaj pa ga je uporabilo pri vrsti uspešnih serij izdelkov. SAPPHIRE-ova tehnologija hlajenja Vapor-X je bila prvič predstavljena leta 2007 z njihovo grafično kartico HD 3870 ATOMIC Edition, nato pa izpeljana na svetovni trg z uspešnima HD 3870 in HD 4870 TOXIC Edition ter serijo Vapor-X.

Hlajenje Vapor-X je bilo široko razpoložljivo pri vrsti zelo uspešnih modelov TOXIC Edition in Vapor-X serij HD 5000 in HD 6000 za svetovni trg. Sedaj pa je ta izredna in ekskluzivna tehnologija hlajenja bila predstavljena tudi na novih izdelkih v seriji HD 7000.

*Vapor-X® je registrirana blagovna znamka podjetja SAPPHIRE Technology LTD in je SAPPHIRE-jevo ekskluzivno ime za to tehnologijo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku