Telefonija
12.09.2008 12:57
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung OMNIA

Z OMNIO prinaša Samsung Electronics na tržišče pametni mobilni telefon z velikim zaslonom na dotik in operacijskim sistemom Windows Mobile, kjer so zmogljive delovne in vsestranske multimedijske funkcije združene v visokokakovostnem dizajnu. OMNIA je na voljo pri Debitelu, Simobilu in Tušmobilu ter v vseh specializiranih prodajalnah. Različica z 8 GB pomnilnika stane 560,90 EUR, tista s 16 GB pomnilnika pa 626,90 EUR.

Pisarna v žepu
Zahvaljujoč operacijskemu sistemu Windows Mobile 6.1 Professional omogoča OMNIA vstop v PC-ju podobno okolje že z dotikom prsta. K opremi telefona prav tako spadajo potisna elektronska pošta (Push-E-Mails), učinkovito upravljanje s pošto, termini in delovnimi nalogami preko Outlooka, iskalnik s prikazom v pokončnem in ležečem načinu ter dostop do MS Office dokumentov (PowerPoint, Excel, Word). Zahvaljujoč vgrajenemu modulu GPS boste zanesljivo prispeli na vsak sestanek ali srečanje. Vgrajeni WLAN, UMTS ali HSDPA omogočajo najboljšo možno povezljivost kot tudi hiter prenos podatkov. Visokoločljiv zaslon na dotik s samodejnim obračanjem slike in optične miške, podobne kot pri prenosniku, omogoča udobno upravljanje. Vnos besedila olajša virtualna tipkovnica QWERTZ. Če je potrebno, je na razpolago tudi pisalo (Stylo).

Multimedija in mobilna zabava v eni roki
Samsung OMNIA ponuja zahvaljujoč 3,2 palca velikemu zaslonu novo dimenzijo mobilne zabave. Prikaz video posnetkov in dia-predstavitev je zagotovljen v najvišji ločljivosti in ob izvrstni zvočni kakovosti. S pomočjo podpore več različnih kodekov (Multiple Codec Support) si lahko ogledate filme v DivX, Xvid in drugih video formatih. Za dolge multimedijske užitke poskrbi zmogljiva baterija.

S petimi milijoni slikovnih točk in profesionalnimi funkcijami, kot so avto fokus, stabilizator slike, prepoznava obraza, način za prepoznavo nasmeha (Smile-Shot) in funkcija za fotografiranje panorame, kakor tudi z inovativnimi funkcijami, kot je opremljanje z geografskimi oznakami (Geo-Tagging), se OMNIA odlikuje kot pravi digitalni fotoaparat. OMNIA je na voljo v različicah z 8 oz. 16 GB. Pomnilnik pa lahko dodatno razširite s pomočjo zunanje pomnilniške kartice Micro-SD. Tako ostane ob fotografijah še veliko prostora za podatke, filme in glasbo.

Individualnost na prvem mestu
Tako kot že model Samsung TOUCHWiZ (F480) ponuja tudi OMNIA najnovejšo tehnologijo zaslona na dotik. S Samsungovo patentirano programsko opremo pa omogoča, da si uporabnik tudi individualno oblikuje meni. Glede na svoje potrebe lahko uporabnik povleče s prstom želene aplikacije v obliki programskih dodatkov Widgets na zaslon telefona. Na ta način ima uporabnik na dosegu pripomočke, kot so ura, koledar, MP3 predvajalnik in igre, kot tudi osebne elemente, na primer slike.


Prijavi napako v članku