Računalništvo, telefonija
09.01.2018 06:48

Deli z drugimi:

Share

Samsung Notebook 9 Pen z digitalnim peresom za najzahtevnejše!

Prenosnik Samsung Notebook 9 Pen je polno združljiv z naprednim digitalnim peresom S Pen.
Prenosnik Samsung Notebook 9 Pen je polno združljiv z naprednim digitalnim peresom S Pen.

Podjetje Samsung je na letošnjem sejmu zabavne elektronike razkril nadvse zanimiv kompaktni prenosni računalnik, ki ima na voljo celo digitalno pero S Pen. Kompaktni prenosnik Samsung Notebook 9 Pen je zato primeren predvsem za zahtevnejše uporabnike in tiste, ki radi rišejo skice na dotik občutljiv zaslon. Digitalno pero Samsung S Pen namreč zazna kar 4.096 različnih nivojev pritiska in konica v debelino meri le 0,7 milimetrov.

Čeprav je Samsung Notebook 9 Pen opremljen s podporo za digitalno pero S Pen ponuja strojno opremo, ki jo najdemo v klasičnih, a zmogljivih prenosnih računalnikih. Strojna oprema namreč obsega Intelov procesor Core i7 osme generacije, do 16 gigabajtov sistemskega pomnilnika DD$ in vgrajeni pogon Solid State do kapacitete 512 gigabajtov. Za prikazovanje slik je na voljo kakovostni zaslon s 33,8-centimetrsko (13,3-palčno) diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Poleg tega tu najdemo še en vmesnik USB-C, en vmesnik USB 3.0, bralnik pomnilniških kartic microSD in izhod HDMI.

Podjetje Samsung bo superkompaktni prenosni računalnik Notebook 9 Pen ponudil v prodajo še pred letošnjo pomladjo. O maloprodajni ceni računalniški gigant ostaja skrivnosten, čeprav je že sedaj povsem jasno, da novost ne bo ravno poceni.


Prijavi napako v članku