Prenosni računalniki
16.02.2010 08:11

Deli z drugimi:

Share

Samsung N150 – prvi žepni računalnik s podporo omrežju 4G/LTE

Novi Samsung N150 bo kot nalašč za prenos video vsebin visokih ločljivosti.
Novi Samsung N150 bo kot nalašč za prenos video vsebin visokih ločljivosti.

Samsung

je javnosti razkril prvi žepni računalnik na svetu, ki nudi polno podporo brezžičnemu omrežju 4G LTE (Long-term Evolution). Povezljivost z omrežjem 4G LTE mu omogoča vgrajen modem Kalmia LTE razreda 4G, ki je polno združljiv z najnovejšim standardom LTE Release 8. Vgrajeni modem naj bi zagotavljal prenose podatkov s hitrostjo nekje do 12 megabitov na sekundo, medtem ko naj bi hitrost prenosa podatkov v internet znašala okoli 5 megabitov na sekundo.

Prenovljeni žepni računalnik Samsung N150 s 25,6-centimetrskim zaslonom ločljivosti 1.024 x 600 točk za preračunavanje podatkov uporablja Intelov procesor Atom N450 frekvence 1,66 gigahercev, medtem ko je visokoločljivim filmskim posnetkom povsem kos vgrajena grafična kartica Intel GMA3150. Preostala strojna oprema pa obsega še gigabajt sistemskega pomnilnika, trdi disk z 250 gigabajti prostora ter nepogrešljivi brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth. Napolnjena baterija zadošča za slabih devet ur brezskrbnega dela.

Žepni računalnik Samsung N150 z vgrajenim modemom Kalmia LTE razreda 4G naj bi bil naprodaj še pred poletjem. Čeprav računalniški gigant maloprodajne cene novega žepnega računalnika ni želel razkriti, naj bi se le-ta v evropskem prostoru gibala okoli 350 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung prenosni računalniki

Prijavi napako v članku