Telefoni
Telefonija
17.01.2024 20:15
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S24 Ultra s Corning® Gorilla® Armor postavlja nove standarde vzdržljivosti

Corning s svojim najtrdnejšim, na praske najbolj odpornim in optično najnaprednejšim steklom Gorilla® dosle,j omogoča izjemno vzdržljivost in maksimalno vizualno izkušnjo na najnovejšem vodilnem Samsung pametnem telefonu.
Foto: Samsung
Foto: Samsung

Podjetji Samsung Electronics in Corning Incorporated (NYSE: GLW) sta objavili, da bodo telefoni Galaxy S24 Ultra opremljeni z novim Corning pokrivnim materialom Corning® Gorilla® Armor. Gorilla Armor ponuja neprimerljivo kombinacijo trpežnosti in vizualne jasnosti ter zagotavlja bogatejši zaslon na sončni svetlobi in boljšo zaščito pred poškodbami zaradi vsakodnevne uporabe.

»Corning Gorilla® steklo je skupaj s serijo Galaxy S spodbudilo inovacije in znatno napredovalo pri doseganju večje vzdržljivosti,« je dejal Kwangjin Bae, izvršni direktor in vodja skupine za mehanske raziskave in razvoj, Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. »To partnerstvo je ljudem omogočilo, da naše izdelke uporabljajo z zaupanjem in brez skrbi.«

Corning® Gorilla® Armor je drugačen material za zaščito pametnih telefonov. V primerjavi z običajno stekleno površino Corning Gorilla Armor zmanjša odbojnost do 75 %, kar izboljša čitljivost zaslona in zmanjša odseve zaslona v skoraj vsakem okolju[1].

Novi material Corning optimizira vzdržljivost telefona Galaxy S24 Ultra. V Corningovih laboratorijskih testih je Gorilla Armor v primerjavi s konkurenčnimi alumino-silikatnimi pokrivnimi stekli pokazal vrhunsko vzdržljivost[2]. Za merjenje izjemne odpornosti proti praskam je Corning ustvaril nov laboratorijski test “Scratch Bot”, ki posnema mikro praske, ki nastanejo pri vsakodnevni uporabi. Na tem strogem testu Gorilla Armor ni pokazal vidnih prask in je bil za več kot štirikrat bolj odporen proti praskam kot konkurenčna alumino-silikatna zaščitna stekla.

Gorilla Armor vsebuje povprečno 25 % reciklirane vsebine pred potrošnjo, kar je potrdila družba UL Solutions v skladu s postopkom UL2809-2 Environmental Claim Validation Procedure (ECVP) za reciklirano vsebino[3].

»Gorilla Armor združuje Corning raziskovalno in inženirsko znanje s Samsung oblikovanjem, ki je osredotočeno na potrošnika in na uporabniško izkušnjo,« je dejal David Velasquez, podpredsednik in generalni direktor podjetja Corning® Gorilla® Glass. »Ta najnovejša inovacija hkrati izpolnjuje potrebo po vzdržljivosti in našo vse večjo potrebo po boljši optiki ter tako prinaša izkušnjo mobilnega telefona prihodnosti v sedanjost.«

Predstavitev telefonov Galaxy S24 Ultra z zaščitnim steklom Gorilla Armor sledi slavnostnemu letu za Samsung in Corning. Lani sta namreč podjetji obeležili 50 let vodilnega partnerstva v industriji. Samsung in Corning sta prvič sodelovala leta 1973, da bi potrošnikom v Južni Koreji omogočila večjo dostopnost televizorjev.

Ta duh sodelovanja se je nadaljeval pol stoletja. Steklo Corning® Gorilla® je bilo uporabljeno na neštetih Samsung napravah, od nekaterih prvih pametnih telefonov Galaxy do najnovejših, vključno z Galaxy S23 serijo, Galaxy Z Fold5 in Galaxy Z Flip5, ki vsi uporabljajo steklo Corning® Gorilla® Victus® 2. Predstavitev naprav Galaxy S24 Ultra z zaščitnim ohišjem Gorilla Armor nadaljuje to dolgoletno sodelovanje, ki je namenjeno ustvarjanju vrhunskih inovacij, ključnih za industrijo mobilne zabavne elektronike.


[1] Trditve o zmogljivosti izdelka Corning® Gorilla® Armor temeljijo na internem laboratorijskem testiranju družbe Corning. Dejanska zmogljivost se lahko razlikuje.

[2] Trditve o zmogljivosti izdelka Corning® Gorilla® Armor temeljijo na internem laboratorijskem testiranju družbe Corning. Dejanska zmogljivost se lahko razlikuje.

[3] Predpotrošniška reciklirana vsebina, kot jo opredeljuje UL Solutions, je material, ki nikoli ni prišel do končnega uporabnika, saj je bil med proizvodnim procesom izločen iz toka odpadkov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več