Tablični računalniki
21.06.2013 14:37
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung ATIV Q: Windows in Android pod eno streho!

Samsung je predstavil nadvse zanimiv izdelek, ki združuje vse prednosti prenosnih računalnikov in tablic. Gre za miniaturni prenosnik Ativ Q, ki ga za nameček lahko uporabljamo tako v navezi z Microsoftovim operacijskim sistemom Windows 8 kot Googlovim Androidom Jelly Bean.
Samsung ATIV Q se odlično obnese tako v vlogi prenosnika kot tablice!
Samsung ATIV Q se odlično obnese tako v vlogi prenosnika kot tablice!

Podjetje Samsung je v okviru konference Premiere 2013 predstavilo nadvse zanimivi prenosni računalnik, ki je obiskovalcem vzel sapo. Prenosnik Ativ Q namreč združuje vse prednosti tabličnega računalnika in miniaturnega prenosnika ter ga lahko uporabljamo tako v navezi z operacijskim sistemom Windows 8 kot Androidom Jelly Bean. Najlepše pri tem je, da lahko med operacijskima sistemoma preklapljamo brez potrebe po ponovnem zagonu prenosnika, saj se ta namreč samodejno izvede ob pritisku na gumb »Start«.

Inženirji podjetja Samsung so miniaturni prenosni računalnik Ativ Q opremili z dih jemajočim 13,3-palčnim (33,8-centimetrskim) na dotik občutljivim zaslonom, ki lahko izrisuje slike z ločljivostjo do 3.200 x 1.800 slikovnih točk (qHD+) in gostoto 275 točk na palec. Slike na zaslonu so vidne tudi pri močnejši svetlobi, vidni kot pa znaša kar zavidljivih 178 stopinj v vse smeri. Prenosniku Samsung Ativ Q bo le stežka zmanjkalo moči, saj za preračunavanje podatkov uporablja najnovejši Intelov procesor Core i5 s sredicami Haswell. Ker je slednji nadvse varčen z električno energijo, ne preseneča, da lahko novost z enim polnjenjem neprekinjeno uporabljamo dobrih devet ur.

Čeprav je prenosni računalnik Samsung Ativ Q opremljen s 13,3-palčnim zaslonom, ga bomo zlahka prenašali naokrog, saj v debelino meri le 13,9 milimetra in tehta borih 1,29 kilograma. Novost bo na stari celini naprodaj predvidoma konec poletja, njeno maloprodajno ceno pa naj bi Samsung žal razkril šele tik pred pričetkom prodaje.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Prijavi napako v članku