Računalništvo, telefonija
11.03.2008 10:48
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S spletno banko Abanet preprosteje do zavarovanj

V Abanki se je družini ponudnikov storitev prek Spletnega plačilnega servisa pridružila Zavarovalnica Triglav, d.d. Tako lahko prek spletne banke Abanet po novem kar od doma plačate turistična zavarovanja, zdravstvena zavarovanja za potovanje v tujino, obnovite avtomobilska zavarovanja in podaljšate prometno dovoljenje.

V Abanki je za dostopnejše in strankam prijaznejše nakupovanje prek spleta namenjeno posebno spletno mesto Nakupi.si. Na tem naslovu so objavljene vse spletne trgovine in ponudniki storitev, ki omogočajo varno, preprosto in zanesljivo plačilo s spletno banko Abanet – 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Najnovejši ponudnik storitev je Zavarovalnica Triglav, d.d., ki prek spleta omogoča plačevanje zavarovalne premije za turistična zavarovanja, zdravstvena zavarovanja za potovanje v tujino in obnovitev avtomobilskih zavarovanj. Preko njihovega e-zavarovanja je mogoče obnoviti zavarovanje najprej 30 in najpozneje tri dni pred zapadlostjo police.

Avtomobilsko zavarovanje obnovite v največ sedmih korakih, kar je odvisno od izbranih zavarovanj na sklenjeni polici. Poleg imena in priimka vnesete še številki veljavne police ter premoženjskega paketa. Skozi postopek potrdite izračune na podlagi vnesenih in izbranih podatkov, imate pa tudi možnost izbire zelene karte in avtomobilskega kasko zavarovanja. V treh delovnih dneh po uspešnem zaključku postopka prejmete po pošti še zavarovalno polico s pripadajočo dokumentacijo.

Po uspešni obnovi avtomobilskega zavarovanja lahko preidete na spletne strani
E-uprave, kjer podaljšate tudi prometno dovoljenje. Spletno podaljšanje prometnega dovoljenja je mogoče le za registrirana vozila, za katera ni treba opraviti tehničnega pregleda. V Vlogo za spletno podaljšanje veljavnosti prometnega dovoljenja vnesete številko prometnega dovoljenja, nato se izpišejo stroški podaljšanja in mogoči načini plačil, tudi prek spletne banke Abanet. Po plačilu prejmete izpisan račun, prometno dovoljenje pa vam pošlje pristojna upravna enota, na katero ste naslovili zahtevo za podaljšanje prometnega dovoljenja.

Spletna banka Abanet je tako spletna banka, ki uporabnikom omogoča, da lahko brez odvečnih poti v banko in zavarovalnico sklenejo turistična zavarovanja, zdravstvena zavarovanja za potovanja v tujino, obnovijo avtomobilska zavarovanja, nato pa podaljšajo veljavnost prometnega dovoljenja za registrirana vozila, za katera ni treba opraviti tehničnega pregleda.


Prijavi napako v članku