Računalništvo, telefonija
19.11.2020 09:37

Deli z drugimi:

Share

Roparji so v 15 minutah ukradli 48 palet izdelkov Apple

Roparjem je uspelo ukrasti Applove izdelke v vrednosti kar preračunanih 5,6 milijonov evrov.
Roparjem je uspelo ukrasti Applove izdelke v vrednosti kar preračunanih 5,6 milijonov evrov.

Pametni mobilni telefoni iPhone in drugi elektronski izdelki podjetja Apple so med nepridipravi izjemno priljubljeni, saj jih je mogoče na črnem trgu prodati na sila enostaven način in ob tem tudi pošteno zaslužiti. Čeprav so kraje priljubljenih Applovih mobilnikov nekaj povsem običajnega, se je nedavna novinca o kraji Applovih izdelkov v Združenem kraljestvu na družbenih omrežjih razširila kot ogenj v vetru. Tu je namreč šlo za enega izmed največjih ropov v Veliki Britaniji v zadnjih letih.

Očitno dobro obveščena in organizirana skupina nepridipravov je nedavno na glavni cesti, ki povezuje London in Leeds, prestregla tovornjak, ki je prevažal izdelke podjetja Apple ter ukradla blago v vrednosti kar preračunanih 5,6 milijonov evrov. Po navedbah policije iz mesta Northamptonshire so roparji prestregli in ustavili tovornjak ter privezali voznika in stražarja, ki je potoval z njim. Nato so prikolico odklopili s tovornjaka, na katerega je bila pritrjena, jo priklopili na drugi tovornjak in mirno odpeljali. Tovornjak in prikolico so kasneje našli v Leicestershiru, a o Applovih izdelkih ni bilo sledu, zato je policija prepričana, da so jih prenesli v tretje vozilo.

Tu nedvomno gre za enega večjih ropov Appleovih izdelkov v zadnjem času, ki bi se lahko izkazal za nedonosnega, predvsem za kupce ukradenih naprav. Podjetje Apple namreč natančno spremlja vse naprave pred prodajo (in po njej) in jih lahko blokira takoj, ko se povežejo z internetom. To v praksi pomeni, da nobene od ukradenih naprav ne bo mogoče uporabljati. Zato v naslednjih nekaj mesecih bodite previdni pri nakupu Applovih naprav na spletu, še posebej, če je njihova cena nenavadno nizka.


Prijavi napako v članku