Računalništvo, telefonija
18.04.2005 18:39

Deli z drugimi:

Share

Rekordno poslovno leto Alterne Intertrade

Družba za računalniški inženiring Alterna Intertrade d. d. je v lanskem poslovnem letu zabeležila promet v višini 4,1 milijarde, kar je rekorden promet v zgodovini podjetja. Več kot 30-odstotno rast so ustvarili z obstoječimi blagovnimi znamkami, med katerimi sta prednjačili IBM in Lexmark. Omenjeni podatki Alterno Intertrade uvrščajo med največje distributerje na področju IT tehnologije v Sloveniji.

Kljub velikemu številu distributerjev na slovenskem trgu, Alterna uspešno povečuje svoj tržni delež. Zlasti z blagovno znamko IBM, ki je na področju informacijske tehnologije specifična, saj jo poleg široke palete izdelkov odlikuje tudi velika dodana vrednost. Lexmarkove tiskalniške rešitve pa postajajo vedno bolj zaželene tako med poslovnimi, kot med zasebnimi uporabniki, tako da je prodaja v minulem letu dosegla približno četrtino celotne prodaje tiskalnikov pri nas.

Strategija Alterne Intertrade je, da zastopa svetovno uveljavljene blagovne znamke. Ker je število le-teh omejeno, je temeljni cilj podjetja v letu 2005 predvsem krepitev tržnega položaja obstoječih znamk, v ospredje pa stopajo storitve, predvsem servis kot podpora osnovni dejavnosti, distribuciji, in v letošnjem letu ustanovljen izobraževalni center Akademija Alterna Intertrade. Prvega seminarja o zaščiti, varovanju in nadzoru notranjih in zunanjih mrežnih povezav z naslovom “Pametno in varno omrežje – ga uporabljate?” se je udeležilo okoli sto IT managerjev iz srednjih in velikih slovenskih podjetij in institucij.


Prijavi napako v članku