Računalništvo, telefonija
18.06.2021 11:27

Deli z drugimi:

Share

Kako s pomočjo Googla pridobivati klice in obiske strank?

Če želite več obiskov in klicev strank, poskrbite za Google My Business profil podjetja (GMB).
V Sloveniji je na voljo edinstvena rešitev, ki poskrbi za vpise in izboljša GMB prikaze in klike. Gre za Pirsov Razširjen vpis.
V Sloveniji je na voljo edinstvena rešitev, ki poskrbi za vpise in izboljša GMB prikaze in klike. Gre za Pirsov Razširjen vpis.

Živimo v digitalni dobi, ko so nam informacije na voljo kjer koli in kadar koli. Mobilne naprave so postale glavni vir informacij. Vedno jih imate pri roki in ves čas ste povezani s spletom. Kar 92 % uporabnikov v Sloveniji do spleta dostopa prek mobilnih naprav, ki omogočajo iskanje, vezano na lokacijo. Glavna značilnost lokalnega iskanja je, da prinaša klice in obiske strank oz. klike na telefon in navigacijo.

Vse bolj pomembno je lokalno iskanje

Google je vedno bolj priljubljen iskalnik za lokalno iskanje. Kar  53 % vseh iskanj na Googlu je lokalnih. To pomeni, da je iskanje vezano na lokacijo oziroma bližino. Pri takšnem iskanju Google velikokrat prikazuje »Google My Business – GMB« profile podjetij, na katere klikne 73 % strank.

82 % strank pri lokalnem iskanju nima v mislih točno določenega podjetja. Ker so informacije pri GMB profilih strukturirane, je nanje vse več klikov, vedno manj pa na spletne strani. To pa zato, ker stranke hitro najdejo kontaktno številko, delovni čas ali kliknejo navigacijo do vas. Zato je GMB profil edinstvena priložnost, da vaše podjetje najdejo po hitrem postopku.

Kaj je Google My Business profil (GMB)?

GMB je izkaznica podjetja, ki se prikazuje na Google iskalniku in Google zemljevidih. Prikaz je odvisen od več dejavnikov:

  • relevantnosti oz. iskanja,
  • lokacije oz. bližine,
  • GMB ocen, GMB kategorije, klikov na GMB …,
  • konsistentnosti vpisov podjetja v digitalnih platformah.

Google pri prikazovanju profilov GMB raje prikaže podjetja, katerih enake vpise najde v drugih, za Google, kredibilnih bazah. Takšno vpisovanje pa od vas zahteva dodatna znanja in veliko časa. Predstavljajte si, koliko časa bi porabili za vpis v 10 različnih baz z različnimi vnosi.

Pirsov Razširjen vpis je za vaš posel odličen

V Sloveniji je na voljo edinstvena rešitev, ki poskrbi za vpise ter izboljša GMB prikaze in klike. Gre za Pirsov Razširjen vpis. Vpis podatkov podjetja se izvede prek spletne platforme na enem mestu. Podatki se samodejno sinhronizirajo v ostale baze, navigacije, aplikacije, imenike … Rešitev uporablja že več kot 1,3 mio podjetij po celem svetu. Tudi veliko slovenskih podjetij je z vpisno platformo povečalo prikaze in klike GMB profilov – https://www.razsirjen-vpis.si/#reference.

Če želite vpisati podjetje v različne digitalne platforme ter tako izboljšati prikaze in klike na GMB profil svojega podjetja, obiščite www.razsirjen-vpis.si.  Z le eno potezo lahko poskrbite za učinkovit digitalni lokalni marketing ter za pridobivanje klicev in obiskov strank. 


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več