Prenosni računalniki
15.12.2009 09:35

Deli z drugimi:

Share

Prvi videoposnetek Applovega tabličnega računalnika?

Kot vse kaže naj bi bili prvi tablični računalniki podjetja Apple naprodaj v aprilu.
Kot vse kaže naj bi bili prvi tablični računalniki podjetja Apple naprodaj v aprilu.

Ker se na širnem internetu že skoraj tri leta govori o novem izdelku podjetja Apple, ki naj bi bilo mogoče na preprost način preobraziti iz prenosnega v tablični računalnik, je bilo le še vprašanje časa, kdaj se bo na svetovnem spletu pojavil še prvi videoposnetek fantomskega izdelka podjetja iz Cupertina. Bolj ali manj pristni videoposnetek prikazuje domnevni Applov tablični računalnik v »akciji«, pri čemer seveda najbolj »izstopata« kakovostni zaslon, občutljiv na dotik ter izjemno tekoče in všečne animacije.

Če gre slepo verjeti tudi preostalim špekulacijam, ki krožijo po svetovnem spletu, bo prvi Applov tablični računalnik na voljo v dveh različicah. Dražji model, vrednosti okoli dva tisoč ameriških dolarjev oziroma 1.370 evrov, naj bi bil opremljen z na dotik občutljivim 24,6-centimetrskim zaslonom OLED, ki se bo lahko pobahal tako z izredno visoko kakovostjo prikaza slik kot nizko porabo električne energije. Polovično cenejši model pa naj bi bil opremljen s 26,9-centimetrskim LCD zaslonom.

Preostala strojna oprema naj bi obsegala še brezžični modul 3G in dvojedrni procesor ARM. Kot se za vse Applove poslovne izdelke spodobi, naj bi bili na voljo še operacijski sistem MacOS X, brezžična povezava Wi-Fi z dostopom do spletnega portala iTunes in kakovostni zvočniški sistem. Ali gre tu zgolj za špekulacije in lažni videoposnetek prvega Applovega tabličnega računalnika, pa presodite sami.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku