Računalništvo, telefonija
08.09.2018 12:09

Deli z drugimi:

Share

Prvi povsem samostojni robotski sesalnik

Robotski sesalnik iRobot Roomba i7 bo še poenostavil čiščenje stanovanja!
Robotski sesalnik iRobot Roomba i7 bo še poenostavil čiščenje stanovanja!

Vsi dobro vemo, da hišna opravila znajo biti še kako nadležna in duhamorna, sploh pa čiščenje stanovanja oziroma hiše. Čiščenje nam namreč jemlje dragoceni prosti čas, ko bi lahko uživali kje na svežem zraku v naravi, hkrati pa je tudi naporno, saj smo pri intenzivnem pometanju ali sesanju veliko sklonjeni. Zaradi tega so robotski sesalniki med uporabniki vedno bolj priljubljeni, a kaj, ko jih moramo neprestano prazniti, ko se napolnijo s prahom ali drugo umazanijo.

Neprestano praznjenje vrečke pa ne bo motilo kupcev najnovejšega robotskega sesalnika podjetja iRobot. Inovativni robotski sesalnik s prodajno oznako Roomba i7 je namreč združljiv s posebno priklopno postajo Clean Base, ki zmore samodejno izprazniti smeti iz sesalnika in ga spraviti v ponovno uporabo (dejansko posesa smeti iz mobilne enote). Omenjeno postajo bo sicer treba tudi prazniti, a precej manj pogosto kot robotski sesalnik, in sicer zgolj približno enkrat na mesec.

Maloprodajna cena inovativnega robotskega sesalnika iRobot Roomba i7 seveda ni nizka, saj bo zanj v Združenih državah Amerike treba odšteti kar preračunanih 820 evrov, v evropskem prostoru pa se bo njegova maloprodajna cena po vsej verjetnosti gibala okoli 950 evrov. Cena paketa vrečk za postajo pa se giba okoli preračunanih 12,9 evrov, v Evropi pa bo okoli 15 evrov.


Prijavi napako v članku