Telefoni
01.10.2014 13:43

Deli z drugimi:

Share

Prvi kupci razočarani nad Samsungom Galaxy Note 4!

Največjo težavo kupcem novega mobilnika Samsung Galaxy Note 4 naj bi povzročal zaslon, ki ni povsem poravnan s kovinskim ohišjem.
Največjo težavo kupcem novega mobilnika Samsung Galaxy Note 4 naj bi povzročal zaslon, ki ni povsem poravnan s kovinskim ohišjem.

Po svetovnem spletu je doslej zaokrožilo že veliko število posnetkov, kjer so uporabniki prikazovali upognjene Applove pametne mobilne telefone iPhone 6 in iPhone 6 Plus (bit.ly/iPhone6-Bend). Sedaj je prišel na vrsto tudi njegov neposreden konkurent Samsung, saj so se številni kupci na spletnih forumih pritožujejo na slabo kakovostjo izdelave pametnega mobilnega telefona Galaxy Note 4, ki je trenutno naprodaj le v Južni Koreji. Največjo težavo naj bi jim povzročal zaslon, ki ni povsem poravnan s kovinskim ohišjem. Med ohišjem in zaslonom je namreč dovolj prostora, da lahko uporabnik brez težav potisne rob dveh listov formata A4, kartico ali vizitko.

Podjetje Samsung se na obtožbe jeznih kupcev pametnega mobilnega telefona Galaxy Note 4 še ni odzvalo, prav tako še ni znano število naprav z napako. Upajmo, da bodo pri podjetju Samsung težavo kmalu odpravili, daj bo njihov novi mobilnik v Evropi na voljo že konec oktobra. Novost bo pričakovano pisana na kožo zahtevnejšim uporabnikom, saj je opremljena z zaslonom Super AMOLED s 5,7-palčno (14,5-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.440 x 2.560 točk oziroma gostoto prikaza vrtoglavih 515 točk na palec in 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 805 (SM-N910S) frekvence 2,7 gigahercev. Preostala strojna oprema obsega še tri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora, ki ga je mogoče razširiti s pomnilniško kartico microSD (do 128 gigabajtov). Za zajem fotografij je na voljo slikovno tipalo ločljivosti 16 milijonov točk z vgrajenim sistemom za stabilizacijo slike, na hrbtni strani naprave pa najdemo še merilnik srčnega utripa. Tu seveda ne manjka niti bralnik prstnih odtisov, ki je vgrajen v tipki “domov”. Na vgrajenem pomnilniku pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 4 je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.4 KitKat, ki ima nadgrajeno večopravilnost v obliki poljubnega zmanjševanja odprtih programov. Novost bo na voljo v črni, beli, rožnati in bronasti barvi.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku