Računalništvo, telefonija
25.12.2017 06:40

Deli z drugimi:

Share

Prve tožbe pri Applu zaradi upočasnjevanja telefonov iPhone

Apple se bo moral zaradi sporne prakse upočasnjevanja telefonov iPhone zagovarjati pred sodiščem!
Apple se bo moral zaradi sporne prakse upočasnjevanja telefonov iPhone zagovarjati pred sodiščem!

Na spletu še vedno odmeva nedavno priznanje podjetja Apple, da namenoma upočasnjujejo delovanje starejših modelov svojih pametnih mobilnih telefonov iPhone. Tu gre predvsem za upočasnjevanje pametnih mobilnih telefonov iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 ter iPhone SE in sicer ko so njihove baterije bodisi iztrošene ali skoraj izpraznjene. S tem pristopom so pri podjetju Apple želeli preprečiti nenaden izklop mobilne naprave in podaljšanje avtonomije delovanja.

Uporabniki starejših pametnih mobilnih telefonov iPhone nad pristopom podjetja Apple seveda niso navdušeni, saj so prepričani, da gre tu zgolj za »trik«, kako uporabnike prisiliti v nakup novih telefonov iPhone. Zaradi tega so jezni uporabniki v ameriških zveznih državah Illinois in Kalifornija proti podjetju Apple vložili prve skupne tožbe. Ti od podjetja Apple seveda zahtevajo prekinitev sporne prakse in povračilo morebitne škode, ki je bila s tem podjetjem povzročena. Težava je namreč v tem, da podjetje Apple o namernem upočasnjevanju telefonov iPhone ni obvestil nikogar in tudi ni pridobil nobene privolitve s strani uporabnikov mobilnih telefonov iPhone. Poleg tega so mnogi uporabniki zaradi počasnega delovanja njihovega pametnega mobilnega telefona iPhone sprejeli odločitev, da njihovo staro napravo nadomestijo z novejšo.

Ker gre tu za zelo odmeven primeru so poznavalci prepričani, da bo tožbo zoper podjetje Apple v naslednjih nekaj tednih vložilo še na tisoče jeznih uporabnikov. Pri podjetju Apple pa o tem vsaj zaenkrat pričakovano molčijo.


Prijavi napako v članku