Prenosni računalniki
27.06.2012 08:16
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prve težave prenosnikov MacBook Pro z zasloni Retina

Nove Applove prenosnike MacBook Pro lahko servisirajo izključno le za to pooblaščeni serviserji!
Nove Applove prenosnike MacBook Pro lahko servisirajo izključno le za to pooblaščeni serviserji!

Applov prenovljeni prenosnik MacBook Pro je bil s strani kritikov deležen številnih pohval. Ta je namreč z visokoločljivim zaslonom Retina prinesel nove standarde na področju prenosnih računalnikov. Zaslon se lahko pobaha z ločljivostjo kar vrtoglavih 2.880 x 1.800 točk in zavidljivo gostoto 220 slikovnih toč na palec. Slednja je le za odtenek manjša od zaslona, s katerim je opremljen nov Applov tablični računalnik iPad (264 točk na palec).

Nekateri uporabniki prenovljenega prenosnika MacBook Pro pa so na uradnem Applovem forumu izrazili zaskrbljenost nad težavami z zaslonom Retina. V nekaterih primerih se jim namreč slika, ki jo gledajo, »zapeče« (ang. Display burn-in). To dejansko pomeni, da uporabniki v »ozadju« vidijo to sliko tudi po tem, ko so program zaprli. To je seveda za uporabnika zelo moteče.

Čeprav naj bi bila ta težava zaenkrat omejena le na manjše število uporabnikov prenovljenega prenosnika MacBook Pro, se ta lahko pojavi povsem nepričakovano. Na srečo zapečena slika »vztraja« na zaslonu le nekaj minut, nato prične postopoma izginjati (v povprečju okoli pet minut). To uporabnik v ozadju vidi kot običajno sliko, le da so barve bolj svetle in blede.

Apple je z napako že seznanjen. Ta se je celo že zavezal, da bo vsem uporabnikom s to težavo brezplačno zamenjal zaslon Retina. Zaradi velikega povpraševanja po prenovljenem prenosniku MacBook Pro lahko čakanje na zamenjavo zaslona traja tudi več tednov ali celo mesecev. Apple žal ni želel razkriti, katero serijo prenovljenih prenosnikov MacBook Pro pesti težava z zaslonom Retina.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku