Računalništvo, telefonija
28.08.2015 13:13
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva tožba zaradi brezžične povezave WiFi

Brezžični signal WiFi naj bi otroku povzročal precejšnje zdravstvene težave.
Brezžični signal WiFi naj bi otroku povzročal precejšnje zdravstvene težave.

V Združenih državah Amerike je mogoče vse, in sicer tudi tožba zaradi škodljivega vpliva brezžične povezave WiFi na zdravje. Par iz Massachusettsa je namreč pred kratkim vložil tožbo zoper prestižno osnovno šolo Fay v okolici Bostona, saj naj bi njihov oddajnik za brezžično povezovanje povzročil zdravstvene težave njihovemu otroku. Pri tem se sklicujeta na preobčutljivost na elektromagnetno valovanje (EHS), kar pa doslej niso potrdile še nobene resne študije.

Kljub temu so starši prepričani, da jim bo tožba zoper prestižno osnovno šolo Fay v okolici Bostona uspela. Takoj ko so namreč postavili brezžični oddajnik, naj bi se pri otroku začele pojavljati zdravstvene težave, kot so glavoboli, krvavitve iz nosu, vrtoglavica, bolečine v prsih in splošna slabost. Poleg tega je to potrdil tudi domači zdravnik, saj se je otrok, ko ni bil v šoli, počutil dobro in ni imel nobenih navedenih zdravstvenih težav.

Prva obravnava v tožbi zoper prestižno osnovno šolo Fay je razpisana jeseni. Strokovnjaki sicer ob tem menijo, da bosta starša tožbo po vsej verjetnosti izgubila, saj ne obstajajo nobeni dokazi o škodljivosti brezžične povezave WiFi. Po drugi strani pa dobro vemo, da je v Združenih državah Amerike mogoče prav vse.


Prijavi napako v članku