Strojna oprema
11.10.2006 11:45

Deli z drugimi:

Share

Prva slovenska inteligentna IP centrala – Norican

Ceris je razvil prvi slovenski produkt na področju IP telefonije, IP PBX inteligentno centralo pod imenom Norican, s katerim se predstavlja v mednarodnem okolju. V Sloveniji bo Norican prvič predstavljen na konferenci Telekomunikacije, 7. in 8. novembra 2006 v Portorožu.

Inteligentna centrala Norican omogoča izvajanje telefonskih pogovorov z integrirano uporabo internetnih povezav, ki je za uporabnika pri uporabi storitve neopazna in ne znižuje kakovosti pogovorov, pri tem pa optimizira stroške klicev predvsem v okoljih z visokim odstotkom mednarodnih pogovorov, kot so na primer podjetja s podružnicami v tujini.

Norican lahko deluje z različnimi tipi operaterjev (klasični PSTN, ISDN, PRI, mobilni GSM in internetni VOIP), ki so prisotni v Evropskem prostoru. Omogoča enostavno povezovanje z zunanjimi sistemi (CRM, telefonski imenik) in preprosto rokovanje z uporabniškim vmesnikom.

Prehod na centralo Norican je za vsakega naročnika zasnovan individualno na podlagi ustrezne analize pogovorov in obstoječe infrastrukture v podjetju. Norican se na mednarodnem trgu predstavlja kot prva inteligentna rešitev moderne komunikacije z mrežo distributerjev po celem svetu. Razvojni cilji so usmerjeni v integracijo s programom Skype, izboljšanjem funkcionalnosti segmenta klicnih centrov ter z rešitvami za hotelske verige.

Norican je bil prvič predstavljen strokovni javnosti v Sarajevu na Polycomovi partnerski konferenci, dne 14.09.2006, v Sloveniji pa se bo predstavil na konferenci Telekomunikacije, ki bo potekala med 7. in 8. novembrom 2006, v Portorožu, s predavanjem “Trendi v razvoju VOIP” (“Trends in VOIP development”). 8. novembra se bo predstavil tudi Žiga B. Škorjanc, direktor Cerisa in vodja mednarodnega projekta Norican.

Norican je je plod večletnega razvojnega dela na področju IP telefonije in je prvi projekt s katerim Ceris nastopa z razvojnim znanjem na mednarodnem trgu.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več

CAMINCAM d.o.o.

Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 02 882 92 14
VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo ... Več