Telefoni
19.07.2010 08:20

Deli z drugimi:

Share

Programski jezik PHP kmalu tudi za priljubljeni Android

Programski jezik PHP naj bi se odlično prilegal priljubljenemu mobilnemu operacijskemu sistemu Android!
Programski jezik PHP naj bi se odlično prilegal priljubljenemu mobilnemu operacijskemu sistemu Android!

Dobra novica za vse, ki ne prisegate na Javo. Skupina programerskih zanesenjakov je najavila pričetek razvoja odprtokodnega programskega jezika PHP za izjemno priljubljen Googlov mobilni operacijski sistem Android. Ta se bo uporabljal predvsem za razvoj dinamičnih spletnih vsebin, ki bodo pisane na kožo pametnim mobilnikom.

V okviru ambicioznega projekta PHP for Android bodo programerji poskušali pripraviti namenska orodja za hiter in enostaven razvoj programske opreme PHP za Android ter vso pripadajočo dokumentacijo. Projekt priprave programskega jezika PHP za mobilni operacijski sistem Android poteka pod okriljem podjetja IronTec, ki je sicer specializirano na področju razvoja odprtokodnih programskih rešitev za distribucije Linux.

Projekt PHP for Android temelji na osnovi nekoliko prenovljene različice skripte Scripting Layer for Android (SL4A), ki je bila mnogim predhodno poznana kot Android Scripting Environment (ASE). Programerji so doslej pripravili paket APK za Android, ki že nudi polno podporo za PHP. Več informacij o obetavnem projektu PHP for Android se nahaja na spletnem naslovu http://www.phpforandroid.net/.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku