Programska oprema
18.08.2006 09:06

Deli z drugimi:

Share

Programska oprema SPSS v boju s kriminaliteto

Oddelek za statistiko na Ministrstvu za pravosodje Združenih držav Amerike uporablja programske rešitve za napovedno analitiko podjetja SPSS za analizo podatkov o zločinih in izdelavo poročil o ključnih pravnih zadevah. Na oddelku zbirajo, analizirajo in objavljajo podatke o kriminalnih dejanjih, zločincih, žrtvah zločinov in delovanju pravosodnega sistema na vseh državnih ravneh. Podatke uporabljajo zvezni, državni in lokalni pravosodni organi v boju proti kriminalu in pri zagotavljanju učinkovitega ter nepristranskega pravnega procesa.

Na statističnem oddelku ministrstva SPSS-ovo programsko opremo uporablja 32 statistikov, namenjena pa je predvsem ocenjevanju in izdelavi poročil na podlagi obsežnih kriminoloških in pravosodnih podatkov. Nedavna poročila, izdelana z SPSS-ovo programsko opremo, so se osredotočila na kriminalna dejanja in žrtve zločinov, na zaporniško populacijo, forenzične laboratorije, varuhe zakona ter primere civilnega prava.

“Ponosni smo, da ameriško Ministrstvo za pravosodje uporablja SPSS-ove programske rešitve pri obdelavi državnih pravosodnih podatkov,” je dejal Jack Noonan, predsednik in generalni direktor SPSS. “To dokazuje vse večjo uporabnost napovedne analitike in njeno zmožnost izboljšati ključne procese v javnem ter zasebnem sektorju.”


Prijavi napako v članku