Računalništvo, telefonija
28.10.2016 15:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prodajalci in izobraževalne ustanove najbolj smetijo naše poštne predale

Prodajalci in izobraževalne ustanove najbolj smetijo naše poštne predale
Prodajalci in izobraževalne ustanove najbolj smetijo naše poštne predale

Tri četrtine vsega komuniciranja različnih blagovnih znamk z javnostjo s strani prodajalcev in izobraževalnih ustanov je ne relevantnih, je bilo ugotovljeno v raziskavi, ki jo je naročil Ricoh Europe.

Z vprašalnikom so naslovili potrošnike v 21 državah, kjer so jih vprašali glede komunikacijskega materiala, ki ga dobijo od različnih ponudnikov na trgu. Večina (76 %) je rekla, da je bil promocijski material različnih prodajalcev ne relevanten. Podobno (75 %) so rekli za izobraževalne ustanove kot so šole in fakultete.

V raziskavi so sodelujoče vprašali tudi o relevantnosti oglasov glede na industrijo. Sodelujoči so lahko izbirali med sedmimi industrijami in sicer: prodaja, izobraževanje, telekomunikacije, zdravstvo, vzdrževanje, finančni sektor in javni sektor. Najbolje sta se odrezala finančni in javni sektor (39 % in 42 %), kjer vprašani najbolj prepoznajo njim relevantno vsebino. Potrebno pa je izpostaviti tudi, da glede na industrijo, nobena ne izstopa oziroma v vseh potrošniki v večini dobijo ne relevantne oglase.

Ponudniki na trgu izgubljajo oziroma že imajo slabo zaupanje potrošnikov glede njihovih osebnih podatkov, kjer kar 74 % potrošnikov pravi, da jim ne zaupa. Najboljše rezultate v tem delu so dosegli v javnem, finančnem in zdravstvenem sektorju, kjer uživajo zaupanje približno polovice potrošnikov. Seveda pa v teh sektorjih veljajo strožji pogoji hrambe osebnih podatkov uporabnikov.

Potrošniki so v 63 % izjavili, da bi oziroma da zapravljajo manj pri tistih ponudnikih, ki jim servirajo, za njih nepomembne, oglase, saj jih s tem vznemirjajo.

David Mills, direktor Ricoh Europe, je rekel: “Organizacije se morajo zbuditi glede njihovega smetenja poštnih predalov. Trenutno ljudi zalagajo s slabo ciljanimi materiali, kar zmanjšuje zaupanje potrošnikov v njih in škodi njihovim prihodkom. Zavedati se morajo, da ima tovrstno početje negativen vpliv na njihov posel.”


Podjetje Vibor d.o.o. je uradni zastopnik Ricoh Europe v Sloveniji. Več o njihovih storitvah si lahko pogledate na njihovi spletni strani.


Prijavi napako v članku